passer til en liten langpanne ( ca 12 stk )
Bunn :
5 dl mel
1 1/2 dl brunt sukker
100 g finhakkede mandler
200 g kaldt smør
Smuldre mel,sukker,mandler og smør til en smuldredeig.Bruk fingrene eller ha det i en kjøkkenmaskin til alt er smuldret.Spar 2 dl av deigen til topping.
Trykk resten ut i en langpanne ( ca 20 x 35 cm ) dekket med bakepapir.
Stekes i ca 12 min ved 175 grader,midt i ovnen.
Ostekrem :
500 g kremost naturell
1 1/2 dl sukker
2 egg
Visp kremost,sukker og egg sammen til en glatt og jevn krem.Smør ostekremen over den varme bunnen og stek i ca 15 minutter til.
Eplemos :
750 g epler
1 dl vann
300 g sukker
Skrell og del eplene i biter og kok dem knapt møre i vann og sukker.Avkjøles og has over ostekremen. Bruk så resten av smuldredeigen ( som du satte bort ,2 dl ) over der igjen.
Stekes i nye 15 min.
Du kan også bruke ferdig eplemos.Da brukes det ca 3 dl eplemos med biter.
Avkjøl kaken og la den stå kjølig i minst 3 timer.
Del kaken i ruter eller trekanter.Serveres gjerne med litt vispet fløte :)
Det var delte meninger om denne kaken fra de jeg serverte den til.Prøv den gjerne ut og gi meg evt en tilbakemelding !
4 kommentarer:
Har bakt del selv, og jeg likte den kjempegodt. Ostemassen /eplemosen og smuldredeigen på toppen slo an hos meg. Men for den som forventer en "vanlig" eplekake eller ostekake kan det nok bli en skuffelse. . . Litt annerledes men kjempegod er min dom. Trenger noe nytt av og til :-)
Hei! Så gøy at du har laget kaken!
Den har du funnet i Allers, og ikke i Norsk Ukeblad, skjønner at det er lett å ta feil av ukebladene, vi tar det som et kompliment!
Her er orginaloppskriften fra Allers.no:
http://www.allers.no/artikkel/epleostekake
Håper kaken smakte!
Hilsen Cecilie Moestue, nettjournalist i Allers.no
Veldig rart ,for den er funnet i Norsk Ukeblad altså.... :) Jeg holder Norsk Ukeblad og har aldri kjøpt Allers :)
Ja, det var rart! Har snakket med mateksperten vår her, og hun sier at oppskriften opprinnelig kommer fra Tine.no, så da har de sikkert gitt den til flere ukeblader. Uansett, god kake er det iallefall!
Hilsen Cecilie Moestue, nettjournalist i Allers
Legg inn en kommentar