250 g melis
250 g smør
1 liter melk
100 g gjær
ca 1,5 kg hvetemel
Fyll :
Ferske bringebær
Vaniljekrem
Topping :
Perlesukker
Kok opp melk,melis og smør.Avkjøles litt før gjæren røres ut i væskeblandingen.Ha i litt og litt mel og arbeid deigen sammen til den er smidig.Settes til heving på et lunt sted ca 50 min.
Etter heving kjevler du ut deigen til et rektangel.Smør utover vaniljekrem og dryss over ferske bringebær.
Rull sammen og skjær passe stykker.
Settes på bakepapirkledd stekebrett til etterheving ca 30-40 min.
Før steking pensles snurrene med pisket egg.Dryss så på perlesukker.
Stekes på 225 grader ca 7-10 min.
Avkjøles på rist og nytes gjerne mens de fremdeles er lunkne.
Disse er supre å ha med på tur ut i solveggen sammen med en kopp god varm drikke.
Alle slag gjærbakst er smart å ha på lur i frysen til uventet besøk eller når du får lyst på noe godt :))
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar