torsdag 25. april 2013

Banan og karamellkake med karamell-ostekrem

Dette er en yummy kake ! Etter litt eksperimentering på kjøkkenet en kveld ble denne kaken til.Jeg hadde den med meg på jobb og fikk mye skryt for den .Kombinasjonen banan og karamell er utrolig godt sammen! Her kommer min oppskrift og fremgangsmåte..150 g smør/margarin 
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
3 egg
300 g mel
5 ss Caramel Hot Chocolate pulver 
1 ss maizena
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g havregryn ( valgfritt )
1 dl h-melk
3 modne bananer

Pisk smør,sukker og brunt sukker til det er  luftig ( ca 8-10 min )
Ha i ett og ett egg.Pisk ca 2 min mellom hvert egg.
Mål opp mel og alle de andre tørre ingrediensene,unntatt havregrynene og bland dette sammen.Ha halvparten i røren og miks godt.Ha i melken og så resten av det tørre.Mos bananene og ha dem i til slutt sammen med havregryn.Rør til du har en jevn røre.

Røren has i en smurt liten langpanne.Husk bakebapir .


Stekes på 170 grader i ca 50 min.Følg med og sjekk kaken underveis.Den er ferdig når kantene løsner.Kaken avkjøles helt før den smøres med DEILIG karamellkrem !


Karamellkrem :

50 g smør  (romtemperert)
100 g kremost naturell (f.eks  philadelfia)
3-4 ss Caramel Hot Chocolate pulver
2 ss h-melk
3-5 dl melis

Miks sammen smør og kremost først noen minutter.Tilsett Caramel pulveret og melken.Rør godt.Ha så i litt og litt melis og miks på medium/lav styrke til du har en glatt og klumfri krem og passe konsistens til å smøre med.Smør over den avkjølte kaken og sett kaldt.

Mmmm,dette er godt !Ferdig oppskjærte stykker klar til jobbgjengen !Denne har jeg kjøpt på Amundsen Spesial i Haugesund,men den selges også på nettet.

Bl.annet HER

Ha en super torsdag alle sammen ! :)))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar