ca 15 stk
150 g smør eller margarin ( romtemperert)
200 g sukker
3 eggehviter
300 g hvetemel
1 pose vaniljesauspulver ( freia )
2 ts bakepulver
1/2 vaniljestang
1,2 dl h-melk
Jordbær
Start med å sette ovnen på 175 grader
Så piskes smør og sukker hvitt og luftig.Dette tar litt tid,så vær tålmodig.Ha i eggehviter i 2 omganger og miks ca 2 min mellom hver gang.Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha i halvparten i røren.Rør godt.Husk å skrape bollen.Ha i melken og resten av det tørre.Miks godt.
Sett muffinsformer på et brett og fyll dem 3/4 fulle og putt ett jordbær ned i hver form.
Vaniljetwister kjøpt på meny,pasjonfruktsaus og Jamie Oliver syltetøy kjøpt på Amundsen spesial i Haugesund.
Stekes på 175 grader i 18-20 min.
Ferdig stekte.Avkjøles på rist.
Cupcakesene kan pensles med litt jordbærsyltetøy før en tar på frosting om ønskelig.
Jeg prøvde ut Jamie Oliver sitt jordbærsyltetøy.Det var veldig søtt og litt kunstig på smak syns jeg.Personlig liker nok jeg det norske syltetøyet bedre.Men det er smak og behag :))
Pasjonfrukt-frosting :
125 g smør ( romtemperert )
100 g philadelfia kremost
5-6 ss pasjonfruktsaus
500-700 dl melis
Smør og kremost piskes luftig.Tilsett pasjonfruktsausen og litt og litt melis til passe konsistens.Miks på middels/ lav hastighet til du har en glatt og fin krem.La gjerne frostingen stå kaldt en stund,så den får satt seg og blir fastere å sprøyte ut.
Mmm,deilig jordbærkjerne inni .Dette var en god kombinasjon.
Og slik så det ut etter kort tid ! Vips,så var den vekk ! :) hehe....
Bon Apetit !
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar