Her er oppskriften de bruker på sfo på Brakahaug skole :
( Dette er en stor oppskrift,så jeg halverte oppskriften )
300 g smør
1 kg sukker
1 liter kefirmelk
1,4 kg mel
3 ts hornsalt
perlesukker
Smøret smeltes og blandes sammen med sukker og kefirmelken.Ha i hornsalt og mel til slutt og rør godt.Røren kan godt stå 15-20 min i romtemperatur før du bruker den,slik at den tjukner litt mer og er enklere å jobbe med.Røren er klissete og vil flyte utover litt under steking.
Settes på brett med skje.Strø perlesukker over.
Stekes på 200 grader ,midt i ovnen i 10-12 min.
Avkjøles på rist.
Jødekaker er perfekte å ha med seg på tur og en favoritt hos ungene .Hvertfall hos våre 4 .
Og de er så enkle å lage at ungene kan være med å lage disse.De som er store nok,klarer nok dette helt fint alene også :))
Ha en super søndag alle sammen :) Her i Haugesund har vi strålende flott vær med sol og blå himmel nå,så her blir det nok gjerne en tur ut etterhvert...og da pakker vi med oss Jødekaker såklart ;)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar