søndag 10. mars 2013

Jødekaker

For litt siden kom ene jenta vår hjem fra Sfo og spurte om jeg ikke kunne lage Jødekaker ,slike som de får på Sfo avogtil.Jødekaker er veldig godt synes jeg og ungene,men jeg har alltid bare kjøpt på butikken og aldri laget selv.Det angrer jeg på nå...hehe... For enklere og bedre får du det ikke ! :) 



Her er oppskriften de bruker på sfo på Brakahaug skole : 

( Dette er en stor oppskrift,så jeg halverte oppskriften )

300 g smør
1 kg sukker
1 liter kefirmelk
1,4 kg mel
3 ts hornsalt
perlesukker


Smøret smeltes og blandes sammen med sukker og kefirmelken.Ha i hornsalt og mel til slutt og rør godt.Røren kan godt stå 15-20 min i romtemperatur før du bruker den,slik at den tjukner litt mer og er enklere å jobbe med.Røren er klissete og vil flyte utover litt under steking.


Settes på brett med skje.Strø perlesukker over.


Stekes på 200 grader ,midt i ovnen i 10-12 min.


Avkjøles på rist.


Jødekaker er perfekte å ha med seg på tur og en favoritt hos ungene .Hvertfall hos våre 4 .

Og de er så enkle å lage at ungene kan være med å lage disse.De som er store nok,klarer nok dette helt fint alene også :))



Ha en super søndag alle sammen :) Her i Haugesund har vi strålende flott vær med sol og blå himmel nå,så her blir det nok gjerne en tur ut etterhvert...og da pakker vi med oss Jødekaker såklart ;)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar