Denne kaken lagde jeg i sist uke og hadde med meg til kollegaer en kveldsvakt.Oppskriften er hentet fra detsøteliv.no.Kaken er helt fri for egg ,smør og melk og alle ingrediensene skal kun røres raskt sammen.Så her trengs ingen kjøkkenmaskin.
Her er oppskrift og fremgangsmåte :
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3 /4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik ( 7 % )
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.Bland sammen vann,olje,vaniljeessens og eddik.Hell det flytende oppi med det tørre og rør raskt sammen til en jevn røre.
Oppskriften passer til en liten langpanne ( ca 30 x 20 cm ).
Ha bakepapir i langpannen og hell røren oppi.Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
Kaken avkjøles i langpannen før den løftes ut av ved å dra i sidene på bakepapiret eller du kan hvelve hele kaken over på risten og så fjerne bakepapiret.
Kaken blir utrolig saftig og myk i konsistensen.Når kaken er kald deles den opp i passe store serveringsstykker.
Dryss over melis rett før servering.Her kan du også velge å ha en sjokoladeglasur på istedenfor.Kaken egner seg godt til frysing og har god holdbarhet.
Lag deg en kopp kaffe og nyt ! :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar