tirsdag 19. mars 2013

Red Velvet Rullekake

Red velvet kake er kjent for sin karakteristiske skarpe rødfarge.Den fylles med flere lag fløyelsmyk ostekrem.Pekannøtter er også noe som ofte blir brukt i kaken.Red Velvet kommer under kategorien sjokoladekake,men har et mye lavere sjokolade/kakao innhold enn de fleste andre sjokoladekaker.



4 egg ( romtempererte )
160 g sukker
2,5 ss kakao
1 ts bakepulver
130 g mel
en klype salt
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
4 ss kefirmelk
1 ts eddik ( ikke over 7 % )
1-2 ts rød pastafarge

Visp sukker og egg til luftig eggedosis.( ca 10 min ) Mål opp alle de tørre ingrediensene.Sikt dette over eggedosisen og vend forsiktig inn for å beholde mest mulig luft i røren.Bland sammen melk,eddik og pastafarge i en skål og tilsett dette i røren.



Hell røren over en bakepapirkledd langpanne.Stekes på 175 grader i 15 min.



Kakebunnen hvelves over på et nytt bakepapir for avkjøling.Dra av bakepapiret bunnen ble stekt på.Smøres med ostekrem og rulles sammen.


 Kremost :

200 g philadelfia kremost naturell
4-5 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft



Enkel,god og litt annerledes rullekake å servere til kaffen :)


Oppskriften er hentet fra denne bloggen 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar