Her får du oppskrift og fremgangsmåte til en liten langpanne :
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g mørk kokesjokolade
5 dl finrevet gulrot
2 dl smeltet smør
4 dl hvetemel
2 ss kakaopulver
2 ts malt kanel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.Smelt smøret og avkjøl litt.Riv sjokoladen grovt og ha den i sammen med sirup og revne gulrøtter.Rør forsiktig mens du tilsetter smøret.Bland inn alt det tørre og hell røren over i en liten langpanne ikledd bakepapir.
Stekes nederst i ovnen på 175 grader i 30-40 min.Avkjøles på rist.
Topping / Glasur :
200 g kremost naturell
1 dl melis
100 g hvit sjokolade
Miks sammen melis og kremost.Smelt sjokoladen og avkjøl litt før den blandes i ostemassen.Røres godt sammen og smøres over kaken.
Pynt med f.eks revet gulrot,tørket ringblomster eller revet sitronskall ( som jeg har brukt)
Skjær i passelige stykker og NYT ! :)
Denne kaken fkk min samboer med seg på jobb idag.Han kom hjem med tomt fat og gode tilbakemeldinger ! :)
( Oppskriften er funnet i et ukeblad )
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar