fredag 22. mars 2013

Sjokoladegulrotkake

En ny variant gulrotkake med masse sjokoladesmak dekket med ostekrem med rund og mild smak.Denne passer godt nå når det nærmer seg påske og fridager.Kanskje skal du på hytta eller ha besøk av venner og familie eller bare slappe av hjemme.Prøv gjerne å servère denne kaken til påskekosen i år ! :)


Her får du oppskrift og fremgangsmåte til en liten langpanne :

3 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g mørk kokesjokolade
5 dl finrevet gulrot
2 dl smeltet smør
4 dl hvetemel
2 ss kakaopulver
2 ts malt kanel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.Smelt smøret og avkjøl litt.Riv sjokoladen grovt og ha den i sammen med sirup og revne gulrøtter.Rør forsiktig mens du tilsetter smøret.Bland inn  alt det tørre og hell røren over i en liten langpanne ikledd bakepapir.




Stekes nederst i ovnen på 175 grader i 30-40 min.Avkjøles på rist.


Topping / Glasur :

200 g kremost naturell
1 dl melis
100 g hvit sjokolade

Miks sammen melis og kremost.Smelt sjokoladen og avkjøl litt før den blandes i ostemassen.Røres godt sammen og smøres over kaken.

Pynt med f.eks revet gulrot,tørket ringblomster eller revet sitronskall ( som jeg har brukt)



Skjær i passelige stykker og NYT ! :)


Denne kaken fkk min samboer med seg på jobb idag.Han kom hjem med tomt fat og gode tilbakemeldinger ! :) 

( Oppskriften er funnet i et ukeblad )

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar