torsdag 23. januar 2014

Glutenfri sjokoladelangpanne med peanøttopping

Enda en langpannekake å tilføye i rekken av de andre som har komt den siste tiden på bloggen.Dette er en glutenfri sjokoladekake med smak av appelsin,toppet med sjokolade og peanøtt glasur.


150 g smør
6 egg
4 dl sukker
3 dl potetmel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl melk
revet skall fra 1 appelsin.

Sett ovnen på 175 grader og lag klar en langpanne med bakepapir i.

Smelt smøret.Rør sammen egg og sukker.Mål opp alle de tørre ingrediensene og bland det godt sammen.Pisk melblandingen inn i eggene.Ha melken i det smelta (noe avkjølt) smøret og tilsett i røra.Da får du en ganske tyntflytende og rennende røre.Ha til slutt i appelsinsskallet.

Ha røren i formen og stek ca 25 min,nederst i ovnen ,175 grader.

Avkjøl kaken.

Topping/Glasur :

200 g lys kokesjokolade
1 ss smør
2 dl peanøtter

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroen.Rør inn smør i den varme sjokoladen og vend til slutt inn peanøttene.Smør utover kaken.



Del opp i firkanter og servèr ! :)

(denne oppskriften er funnet i en kakeblad)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei,

Denne så kjempegod ut, må prøves! :-) Men hvor stor langpanne bruker du? Kan man droppe appelsinskallet? :-)

Hilsen Anneli

Cake Bliss sa...

Hei,og beklager sent svar.Jeg har brukt en liten langpanne,ca 15x20 cm.Du kan fint droppe appelsinskallet ja :)

Legg inn en kommentar