søndag 10. februar 2013

Sjokoladefudge

Det er vinterferie og været er nydelig.Skal du på fjellet,på ski eller på hytta eller bare ut og gå en tur,er disse sjokoladefugdene perfekte å ha med i sekken.De smaker deilig av melkesjokolade,karamell og marsmellows.Barna vil hvertfall like disse! :)



Oppskriften er funnet på melk.no , men jeg har gjort noen endringer etter min smak .Fremgangsmåten er lik,men jeg har endret noe på ingrediensene.Her får du oppskrift og fremgangsmåte :

1 1/ 2 dl fløte
350 g melis
100 g sukker
150 g melange uten melk og salt
125 g melkesjokolade
2 ss honning
150 g oppdelte marsmellows
100 g valnøttkjerner ( valgfritt )

Varm melk,melis og sukker over smak varme til sukkeret er oppløst.Tilsett smør,sjokolade og honning under omrøring.Kok opp under lokk i ca 2 min.Ta av lokket og kok til massen er passe fast ,men alikevel myk.Dette tar ca 10-12 min.Rør godt hele tiden.
Sett kjelen i kaldt vannbad og rør/visp til massen er kremaktig og har lysnet litt på farge.
Tilsett oppdelte marsmellows og rør godt til de smelter inn i massen.Hell alt i en form på ca 20x 20 cm .Husk å dekke formen med bakepapir.Dryss over valnøtter.


Avkjøles litt i romtemperatur før den settes i kjøleskap i ca 2 timer.Da er den klar til å deles opp i passe biter  til servering! 


Løft fugden opp fra formen og ta bort bakepapiret fra kantene.


Bruk en skarp kniv og skjær opp i passe store firkanter.


Nam,nam....dette er snop altså ! Mektig,men anbefales på det sterkeste :))



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar