3 egg
2,5 dl sukker
4 ss mat-yoghurt
3,5 dl mel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 dl ferskpresset appelsin-saft
skall fra 1 appelsin
Pisk egg og sukker til eggedosis.Mål opp alle de tørre ingrediensene.Ha i halvparten av mel-blandingen sammen med mat-yoghurt og miks godt.Ha i resten av det tørre sammen med appelsinsaften.Ha tilslutt i appelsinskall.
Stekes på 170 grader,midt i ovnen i ca 30 min.
Ferdig stekt avkjøles kaken på rist før den deles i to for å fylles med glasur.
Før jeg tar på glasur dynker jeg kaken med ferskpresset appelsinsaft.
Glasur :
150 g smør
2,5 dl melis
4 ss sterk kaffe
2 ss kakaopulver
1 egg
Smelt smøret,rør inn melis,kakao og kaffe.Ha tilslutt i egget.Rør til passe konsistens.Glasuren vil tjukne etterhvert som den kjølner.Smør et lag glasur inni kaken og et oppå og rundt kaken.
Pyntes etter ønske.
Jeg har bare pyntet med lilla sukkerperler :)
Andre tips til pynt er appelsinbåter eller melisdryss eller høvlet mørk sjokolade f.eks .
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar