tirsdag 26. februar 2013

Appelsin-sjokoladekake med kaffeglasur

Dette er en enkel og velsmakende sjokoladekake.Min familie er veldig glad i kaker med sjokolade,så jeg baker mye med sjokoladesmak..hehe....Denne har appelsinsmak i tillegg og glasuren inneholder kaffe.Oppskriften passer til en kakeform på  ca 24 cm.Jeg brukte min hjerteform i silikon fra Ikea.


3 egg
2,5 dl sukker
4 ss mat-yoghurt
3,5 dl mel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 dl ferskpresset appelsin-saft
skall fra 1 appelsin

Pisk egg og sukker til eggedosis.Mål opp alle de tørre ingrediensene.Ha i halvparten av mel-blandingen sammen med mat-yoghurt og miks godt.Ha i resten av det tørre sammen med appelsinsaften.Ha tilslutt i appelsinskall.


Stekes på 170 grader,midt i ovnen i ca 30 min.


Ferdig stekt avkjøles kaken på rist før den deles i to for å fylles med glasur.


Før jeg tar på glasur dynker jeg kaken med ferskpresset appelsinsaft.


Glasur :

150 g smør
2,5 dl melis
4 ss sterk kaffe
2 ss kakaopulver
1 egg

Smelt smøret,rør inn melis,kakao og kaffe.Ha tilslutt i egget.Rør til passe konsistens.Glasuren vil tjukne etterhvert som den kjølner.Smør et lag glasur inni kaken og et oppå og rundt kaken.
Pyntes etter ønske.


Jeg har bare pyntet med lilla sukkerperler :) 

Andre tips til pynt er appelsinbåter eller melisdryss eller høvlet mørk sjokolade f.eks .





0 kommentarer:

Legg inn en kommentar