tirsdag 12. februar 2013

Sjokolade-Marengs

Har du eggehviter til overs er marengs et godt alternativ å lage.Enkelt å lage og en kan variere med å ha i sjokolade eller nøtter eller servere marengsen sammen med frisk frukt og krem / vaniljekrem ! :)


4 eggehviter
180 g sukker
èn klype salt
2 ts sitronsaft

150 g sjokolade 

Slik gjør du :

Sett ovnen på 175 grader.

Ha eggehvitene ,salt og sitronsaft i en bolle og pisk dette til en stiv masse.Ha i litt og litt sukker underveis.Massen skal være stiv og du skal kunne snu bakebollen opp ned uten at massen faller ut.Gjør klart et stekebrett med bakepapir.Vend så forsiktig inn hakket sjokolade.Settes på brett med en spiseskje.
Stekes i ca 15-20 min.




Avkjøles noen minutter på brettet ,før de flyttes over på rist.
Oppbevares i en tett boks.


Mmm,godt for både små og store :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar