fredag 1. februar 2013

Lamingtons

Lamington-Cake hørte jeg om for første gang på tv-serien " Home and away" faktisk.Og som den ihuga fan jeg er av den serien ( jadda,selv i en alder av snart 35 år ....hehe ) ,måtte jeg jo google denne herligheten av en kake .Jeg fant både oppskrifter og bilder,oppskriften jeg valgte å bruke fant jeg hos sukkerfeen.com.


Lamingtons er en australsk kake/ dessert som består av en luftig sukkerbunn laget i langpanne som deles opp i firkanter , dyppes i sjokolade og rulles i kokos.En kan også legge to og to firkanter sammen med kremfyll eller syltetøy  mellom bitene.Den er enkel å lage og smaker kjempegodt og vil nok falle i smak hos både små og store.Her får du oppskrift og fremgangsmåte:


Sukkerbunn :

3 egg
110 g sukker
100 g mel
30 g maizena
1,5 ts bakepulver
15 g smeltet smør
3 ss varmt vann
1 ts vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker

Start med å piske egg og sukker til luftig eggedosis.Mål opp alle de tørre ingrediensene og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.Vend til slutt inn smeltet smør og varmt vann.Det er viktig å ikke røre for mye slik at røren ikke faller sammen og mister luftigheten.

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne str 30 x 20 cm .Stekes på 190 grader i ca 25 min.




La kaken hvile litt i formen før du tar den over på en rist til avkjøling.Når den er skikkelig avkjølt,skjærer du kaken i passe store firkaner.



 Sjokoladeglasur :

25 g smør
160 ml melk
500 g melis
50 g kakaopulver
2 ts pulverkaffe


Smelt smør i melken på medium varme.Ha i pulverkaffen.Ta blandingen av platen og ha i siktet melis og kakao mens du rører kraftig.Ha glasuren over i en bolle.

Topping :

1 pakke kokosmasse.

Dryss kokos over på et fat.


Dypp hver firkant i glasuren før du ruller den i kokos.


 Settes kjølig  på rist med bakepapir til sjokoladen er stivnet.



Mmmm...nam nam !

Dette kan anbefales ! :))


Ha en fortsatt flott fredagskveld ! :)))









1 kommentarer:

Anonym sa...

Det så veldig godt ut:) dette må prøves :)

Legg inn en kommentar