onsdag 20. februar 2013

Engelske frokost-muffins

Selv om disse heter muffins,er det ikke vanlige muffins du steker i muffinsformer .Dette er runde og flate rundstykker du enten steker på pannen eller i ovn.De er perfekte å steke på takke eller når du f.eks er på hytta og ikke har stekeovn.Eller på panne over bål ute i naturen :)
Jeg valgte å steke mine i ovn.Her får du oppskrift og fremgangsmåte :



ca 25 stk 

750 g hvetemel ca 
2 ss sukker
1 pk tørrgjær 
1 ts salt
1 / 2 ts bakepulver
50 g smeltet smør
2 1 / 2 dl melk
2 1 /2 dl  vann

Durumhvete eller grovt maismel til utbaking og etterheving.( Jeg brukte kun vanlig hvetemel )

Bland sammen alle de tørre ingrediensene,men hold igjen litt av hvetemelet.
Smelt smør og bland inn melk og vann og varm til det er fingervarmt.Elt sammen væsken og det tørre til en glatt deig.Settes til heving en lun plass i ca 30-40 min .


Kjevle deigen ut til ca 2 cm tykkelse og stikk ut "boller " med en rund utstikker eller et kjøkkenglass.
Settes på et brett dekket med bakepapir og litt mel.Dryss litt mel på toppen også.
Settes til etterheving i nye 30 min.



Ferdig hevet settes de i forvarmet ovn på 200 grader og stekes i 12-15 min.Halvveis i steketiden kan du ta brettet ut og snu muffinsene/ "bollene" slik at de blir flate på begge sider.Men dette er ikke noe en må gjøre.

Ønsker du å steke de i panne ,stekes de i litt smør på middels varme og snus ofte til de er lett gylne på begge sider.De vil da få en annen stekeskorpe enn om du steker dem i ovnen.


Briter spiser dette ofte til frokost.Nystekte med smør og marmelade eller annet godt pålegg.De spises som de er,eller ristet i brødrister.


Dette minner veldig om fine rundstykker,bare flatere.Kjempegode å ha på lur i frysen ! :)


Klar til å smøre på marmelade/ syltetøy,ost,smøreost eller det du liker best .

Oppskriften er hentet fra Wenche i God Morgen ,Norge !

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar