til en liten langpanne ( ca 25x30 cm )
Kjeksbunn :
1 pk mariekjeks
1 / 2 pk digestive kjeks
100 g smør
100 g sjokolade
Knus kjeksene.Jeg legger kjeksen i 2 brødposer og ruller over med en kjevle.Smelt smør og sjokolade og bland sammen med kjeksen.Trykkes ut i langpannen.Husk å ha bakepapir i bunnen.Sett kaldt mens du lager karamellen.
Karamell :
1 boks kondensert melk,søtet. ( Fås på bl.annet på meny )
2 dl brunt sukker
2 dl sukker
2 dl lys sirup
200 g smør
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte.Kokes på middels varme til tjukk karamell.Dette tar ca 20 min.Husk å røre hele tiden,slik at den ikke svir seg.Pass på !
Karamellen helles over kjeksbunnen.Peanøtter strøs over om ønskelig.
Settes kaldt i et par timer,til karamellen er kald og har stivnet.
Topping :
200 g smeltet melkesjokolade
Candy-melt eller hvit sjokolade til pynt
Den smeltede sjokoladen has over karamellen.Settes kaldt til sjokoladen er stivnet.
Tas ut av formen og deles opp i passe biter.Pynt med smeltet candy-melt eller hvit sjokolade.( Valgfritt )
Mmmm,knasende kjeksbunn,et tykt deilig lag med hjemmelaget karamell ,toppet med herlig melkesjokolade !!
Min samboer fikk disse med seg på jobb i dag og jeg har allerede fått endel gode tilbakemeldinger :)
4 kommentarer:
Hei! Dette så helt nydelig ut! Har du forslag til noe som kan erstatte kondensert melk?
Hei.Du kan prøve med fløte tror jeg :)
Hei! Kan disse fryses?
Hei.Det vet jeg ikke,for jeg har ikke prøvd det :)
Legg inn en kommentar