Denne oppskriften er ganske stor ,og kan derfor halveres om du ikke vil ha så mange :
250 g malte mandler
7 eggehviter ( ta vare på eggeplommene)
500 g sukker
2 ss hvetemel
Mal mandlene.Pisk eggehviter og sukker godt sammen.Tilsett malte mandler og hvetemel.Settes på plate med en teskje.Stekes på 180 grader i ca 10 min.
Avkjøles helt på rist.Imens lager du fyllet / kremen til å ha mellom kjeksene.
Fyll / Krem :
150 g delfiafett
200 g melis
7 eggeplommer
2-4 dråper sitronsyre
Smelt delfiafettet,ha i melisen.Pisk inn eggeplommene og sitronsyre.Røres hvitt.
Finn par og legg kremen mellom .
Når alle er paret og fyllt,skal de dyppes i sjokolade.
Smelt ca 200 g sjokolade ( mørk eller lys ) sammen med 1 ts delfiafett og ca 10 perler syltevoks.Dypp halvparten av kjeksen / makronen i sjokoladen og legg på brett med bakepapir.Settes kjølig til sjokoladen er stivnet.Oppbevares kjølig i tett boks etterpå.
Nam,nam...sprø utenpå og seige inni,fyllt med deilig krem og toppet med smeltet sjokolade !
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar