fredag 4. januar 2013

Konfektkaker

Oj oj oj....har helt glemt ut å legge ut oppskriften på disse konfektkjeksene . Min mor og min bestemor har laget disse til jul så lenge jeg kan huske.Oppskriften er opprinnelig fra et ukeblad for mange år tilbake.Her får du oppskrift og fremgangsmåte,sent men godt.Og disse kan med fordel også spises utenom jul ! :))


Denne oppskriften er ganske stor ,og kan derfor halveres om du ikke vil ha så mange :

250 g malte mandler
7 eggehviter ( ta vare på eggeplommene)
500 g sukker
2 ss hvetemel

Mal mandlene.Pisk eggehviter og sukker godt sammen.Tilsett malte mandler og hvetemel.Settes på plate med en teskje.Stekes på 180 grader i ca 10 min.


Avkjøles helt på rist.Imens lager du fyllet / kremen til å ha mellom kjeksene.


Fyll / Krem : 

150 g delfiafett
200 g melis
7 eggeplommer
2-4 dråper sitronsyre 

Smelt delfiafettet,ha i melisen.Pisk inn eggeplommene og sitronsyre.Røres hvitt.


Finn par og legg kremen mellom .


Når alle er paret og fyllt,skal de dyppes i sjokolade.


Smelt ca 200 g sjokolade ( mørk eller lys ) sammen med 1 ts delfiafett og ca 10 perler syltevoks.Dypp halvparten av kjeksen / makronen i sjokoladen og legg på brett med bakepapir.Settes kjølig til sjokoladen er stivnet.Oppbevares kjølig i tett boks etterpå.


Nam,nam...sprø utenpå og seige inni,fyllt med deilig krem og toppet med smeltet sjokolade ! 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar