onsdag 5. mars 2014

Supersaftig krydderkake med sjokolade

I helgen hadde jeg med meg denne kaken på jobb.Den blir utrolig saftig og er av typen som bare blir bedre og bedre etter hvert.God holdbarhetsdato med andre ord.Fikk gode tilbakemeldinger.Krydderkake slår jo alltid an,og med glasur på i tillegg blir den helt super!

Jeg liker som sagt best å lage enkle hverdagskaker,som alle kan klare å lage.Dette er nok en langpannekake og her får du opppskrift og fremgangsmåte.


Langpanne ca 30x40 cm:

200 g smeltet smør eller margarin
350 g sukker
300 g brunt sukker
3 ts kanel
1 ts kardemomme
3 ts natron
3 ss kakaopulver
600 g hvetemel
1 liter kulturmelk
Saft fra 1/2 appelsin (evt skall også )

Smelt smøret.Mål opp sukker og alle de andre tørre ingrediensene og bland de sammen i en bolle.Tilsett smeltet smør og kulturmelken og appelsinsaft.Rør til du har en glatt og klumfri røre.

Stekes nesderst i ovnen på 175 grader,35-40 min.Kaken er ferdig når den løsner fra kantene.


Avkjøles litt før glasuren bres over.

Glasur:

120 g smør
ca 300 g melis
2 ss kakao
2 ta vaniljesukker
5 ss sterk kaffe
saft fra 1/2 appelsin

Smelt smøret og rør inn de øvrige ingrediensene til du har en glatt og smørbar glasur.





Enkel og supergod kake! :)) 








2 kommentarer:

Anonym sa...

det var da voldsomt så masse sukker....

Cake Bliss sa...

Ja,noen kaker inneholder mye sukker :) Men det går fint an å redusere sukkermengden om en ønsker det :)

Legg inn en kommentar