Denne gangen har jeg laget kaken i brødform.Den er tilsatt vaniljesaus og har dryss av epletè i tillegg til sukker,kanel og mandler på toppen.Her får du oppskrift og fremgangsmåte.
Kakerøre:
3 egg
150 g sukker
100 g smeltet meierismør
200 g mel
1 1/2 ts bakepulver
2 dl vaniljesaus
3 syrlige epler
Topping:
Sukker
Kanel
Epletè
Hakkede mandler
Start med å piske eggedosis av egg og sukker.Smelt smøret og avkjøl.Mål opp mel og bakepulver.Ha mel og bakepulver i røren sammen med vaniljesausen.Tilsett til slutt smøret og rør godt til du ha en jevn røre.
Ha bakepapir i en brødform og hell røren i.Skrell og skjær opp eplene i tynne biter/skiver og stikk nedi.
Dryss over sukker,kanel,epletè og mandler.
Epleteèn er kjøpt på Amundsen spesial i Haugesund.Men du finner den også på nettet.Kaken kan fint lages uten tèen.
Stekes på 180 grader,midt i ovnen 35-40 min.Steketiden avhenger litt av hvilken ovn du har.Kan godt være du må steke lenger eller kortere.
Kaken er søt med masse syrlige eplebiter i.Nystekt og varm eplekake er noe av det beste vi kan få servert her i huset.Ungene elsker eplekake,og denne varianter var intet unntak! :)
P.s kaken er spist opp alt!
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar