lørdag 15. mars 2014

Opp-ned Ananas kake

I morgen får vi besøk av mine foreldre og jeg har laget kake til å ha etter vi har spist middag.Denne gangen ble det en opp-ned kake med smak av fersk ananas,bringebær,vanilje og kardemomme bl.annet.Og jeg har brukt  mørkt muscovado sukker.



Du trenger: ( kakeform 26 cm)

100 g meierismør (romtemperatur)
200 g gyldent rørsukker eller vanlig sukker
2 egg
150 g mel
1 1/2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker,gjerne med ekte bourbon vanilje
1 dl skumma kulturmelk
2-3 ss fersk sitronsaft

1 fersk ananas
100 g bringebær
mørkt muscovado sukker
kardemomme

Smør og sukker piskes hvitt og luftig.Ha i eggene og pisk godt.Mål opp de tørre ingrediensene og melken.Ha i vekselsvis det tørre og melk.Tilsett til slutt sitronsaft.

Mens smør og sukker røres hvitt,kan du gjøre klar kakeformen og bunnen (som skal bli toppen).
Smør kakeformen og legg bakepapir i bunn.Strø så et godt lag med muscovado sukker over.Del opp ananasen i ringer.Skjær bort skallet og "stilken" i midten.Legg ananas-ringene i bunnen av kakeformen.Ha over bringebær(jeg brukte frosne) og dryss litt kardemomme på.
Hell så over kakerøren.



Stekes nederst i ovnen på 175 grader,ca 35-45 min.



Kaken avkjøles helt i formen,før den snus over på et kakefat.




Bon apetit og fortsatt god lørdag alle sammen ! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar