Til ca 24 stk trenger du :
3 eggeplommer ( ta vare på eggehvitene )
400 g sukker
100 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
300 g mel
1 ss maizena
2 ts bakepulver
1,5 dl ferskpresset appelsin-saft ( ca 1 stor appelsin )
skall fra 1 / 2 appelsin
0,5 dl matfløte
3 eggehviter
Start med å ha eggeplommer,sukker,smør og vaniljesukker i en bolle og miks dette godt sammen.Mål opp det tørre.Vask appelsinen godt før du rasper av skall.Mål opp appelsinsaften og fløten.Ha det tørre og våte i vekselsvis og ha i skallet.Mens dette mikser godt,pisker du eggehvitene helt stive.Vend til slutt inn eggehvitene i røren.Has i muffinsformer ,stekes på 175 grader ca 18 min.
Avkjøles på rist mens du lager frostingen .
Frosting :
200 g philadelfia kremost ( kjøleskapskald )
50 g smør ( romtemperert )
2 ts vaniljesukker
0,5 dl ferskpresset appelsin-saft
ca 7 dl melis ( avhengig av hvor løs eller fast du ønsker frostingen)
evt litt matfarge,jeg har brukt orange farge fra americolor i anledning halloween
Ha alt i en bolle og rør sammen med litt og litt melis til du får en glatt og klumpfri frosting.Ha i sprøytepose eller smør på cupcakesene med en kniv.Pyntes etter ønske.
Sjokoladepynten er kjøpt på Nille. ( husk å ta av papiret før du spiser ..)
Happy Halloween :)
4 kommentarer:
hvilken tip har du brukt? disse var utrolig fine!:)
Hei og tusen takk for det...hmm..lurer på om jeg brukte en tip som heter 6B :)
700 dl melis? Kan det stemme? De så helt herlige ut! Gleder meg til halloween 2013 :D hehe
Haha,se der ja....går litt fort i svingene....700 dl ville jo vært litt i overkant mye..skal jo seff være 7 dl :)) Tusen takk :)Har ordnet det nå.
Legg inn en kommentar