Du trenger :
Èn porsjon bolledeig ( oppskrift finner du her )
Følg oppskriften i linken på bolledeig.Mens deigen er til heving lager du sitronkremen .
Sitronkrem :
3 eggeplommer
2 ts maizena
1 ,5 dl sukker
Saft fra 2 sitroner
6 ss meierismør
Ha alt utenom smøret i en tykkbunnet gryte og kok opp, sett ned varmen og rør hele tiden til det tykner . Rør inn smøret .Sett til avkjøling.
Kjevle ut bolledeigen og smør utover sitronkremen .
Bruk frosne jordbær som du tiner eller ferske bær og del opp i biter.( Ca 100 g jordbær ).Bruk en gaffel og rør sammen jordbærene med litt sukker.Legg jordbærene over på deigen med sitronkremen.
Dryss til slutt over noen sjokoladeknapper eller litt hakket kokesjokolade . Jeg har brukt mørk sjokolade.
Rull sammen til en lang pølse og skjær opp i passe stykker.Toppes med litt ekstra sjokolade .
Settes til etterheving på brett med bakepapir et lunt sted i ca 30 min.Pensles lett med litt pisket egg.
Stekes på 225 grader i 8-10 min
Avkjøles på rist
Strø over litt melis og server :)
Søtt og syrlig ! NAM :))
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar