lørdag 6. oktober 2012

Texas- Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken har jeg sett på nettet flere gange og alle skryter sånn over hvor god den er.Og ikke minst saftig og med god holdbarhet ! :) Jeg fikk veldig lyst å prøve denne ut og oppskriften jeg har brukt er hentet fra Cathrines matblogg . Dette er oppskrift til en stor langpanne.400 g smør
4 , 5 dl vann
1-1,2 dl bakekakao
8dl sukker
9 dl mel
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
1 beger lettrømme

Ha smør , vann og bakekakao i en stor gryte og la det koke opp til du har en klumpfri masse.Dette tar ca 5 min.Ta gryten av varmen og rør inn sukkeret til det er oppløst.Avkjøl litt før du har i melet, natron og salt.
Tilsett så ett og ett egg og rør inn.Til slutt har du i rømmen.Ha røren i en stor langpanne ikledd bakepapir.Stekes på 180 grader i 30-40 min, midt i ovnen.Husk å ikke steke for lenge,da den kan bli tørr da.


La stå i langpannen ca 10 min før den hvelves over på rist til avkjøling.


Mens kaken kjølner ,kan du lage glasuren.Her er oppskrift og fremgangsmåte på den :

Glasur ;

100 g smør
6 ss melk
4 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
350-450 g melis
Jeg doblet oppskriften på glasur ,siden jeg liker litt tjukt lag med glasur. Og jeg brukte halvt om halvt med bakekakao og o`boy pulver.

Smelt smøret og la det avkjøle litt før det helles i en bakebolle.Ha i de øvrige ingrediensene og mix til en glatt og jevn glasur . Prøv deg litt frem med mengden melis til du får en konsistens du er fornøyd med.
Glasuren smøres over kaken og pyntes med sjokoladestrø, kokosmasse eller annet kakestrø.Jeg har brukt tutti-frutti strøssel og små sjokoladekuler med mørk,lys og hvit sjokolade til pynt.


Må nesten si meg enig med alle de som syns denne kaken er god.Havner nok blandt èn av favorittene nå.


Saftig ,myk og deilig sjokoladekake !


Akkurat nå har jeg kjelleren full av 16 år gamle gutter som spiller data og mumser i seg på denne kaken.Påfyll er allerede påkrevd og  sendt ned ! :))


Kaken har som sagt veldig god holdbarhet.Kan holde seg like god i 2-3 uker i tett boks.Kaken er genial å fryse ,best uten glasur ,men begge deler går fint.

Fortsatt god lørdag alle sammen :))

4 kommentarer:

Anonym sa...

helt fantastisk god kake som forsvinner like fort hver gang samme hvem som får smake!
et lite tips for å (om mulig) gjøre den enda bedre:

lag glasuren mens kaken er i ovnen, når du tar den ut lar du den kjøle seg litt før du stikker den med gaffel i ekte psycho-stil, ha så på glasuren (smøres da på i flere omganger). glasuren vil da trekke ned i kaken i tillegg til å ligge på toppen.. resultat: MAGISK!:)

Cake Bliss sa...

Det hørtes jammen magisk godt ut ja :) Må testes ! Takk for kommentar og tips :)

Anonym sa...

Ser kjempe god ut. Lurte bare på en ting: med bakekakaoen står det 1 - 1, 2, mener du 1-2 dl eller 1-1,2 dl?

Cake Bliss sa...

Hei. Det skal være 1-1,2 dl :)

Legg inn en kommentar