Oppskriften passer til en 20 cm stor kakeform.
Bunn :
200 g mørk sjokolade
150 g mykt smør
200 g brunt sukker
5 egg
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Start med å smelte sjokoladen.Settes til avkjøling.Visp sukker og smør sammen til en luftig masse.Skill eggene.Sett til sides eggehvitene.Tilsett èn og èn eggeplomme i smørblandingen.Miks godt.Bland inn mel og bakepulver,deretter smeltet sjokolade.Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i kakerøren.
Has i en godt smurt kakeform.Stekes på 180 grader ca 25-30 min.Avhengig av ovn.
Avkjøles så helt på rist.
Lakriskrem:
3 dl kremfløte
50 g melis
3 ts lakrispulver( fås kjøpt på hobbybutikker bl.annet)
Pisk alt sammen til en krem.
Del kaken i to.Smør utover ca 5 ss syltetøy,før kremen has på og den andre kakedelen legges på.
Kaken toppes med glasur laget av 200 g mørk sjokolade smeltet sammen med 1 ss sirup.
Kaken er mektig og god !
Denne kaken ble gitt bort til venner (etter å prøvesmakt et stykke selv) og jeg fikk gode tilbakemeldinger :))
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar