mandag 23. september 2013

Sjokoladekake med lakriskrem og bringebær

I går prøvde jeg ut en ny oppskrift på sjokoladekake.Denne er fyllt med pisket krem tilsatt lakrispulver og bringebærsyltetøy.I original-oppskriften som jeg fant på allers.no (tror jeg),ble det brukt solbærsyltetøy,men det hadde ikke jeg.Ble veldig godt med bringebær også.


Oppskriften passer til en 20 cm stor kakeform.

Bunn : 

200 g mørk sjokolade
150 g mykt smør
200 g brunt sukker
5 egg
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Start med å smelte sjokoladen.Settes til avkjøling.Visp sukker og smør sammen til en luftig masse.Skill eggene.Sett til sides eggehvitene.Tilsett èn og èn eggeplomme i smørblandingen.Miks godt.Bland inn mel og bakepulver,deretter smeltet sjokolade.Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i kakerøren.



Has i en godt smurt kakeform.Stekes på 180 grader ca 25-30 min.Avhengig av ovn.

Avkjøles så helt på rist.


Lakriskrem:

3 dl kremfløte
50 g melis
3 ts lakrispulver( fås kjøpt på hobbybutikker bl.annet)


Pisk alt sammen til en krem.

Del kaken i to.Smør utover ca 5 ss syltetøy,før kremen has på og den andre kakedelen legges på.




Kaken toppes med glasur laget av 200 g mørk sjokolade smeltet sammen med 1 ss sirup.


Kaken er mektig og god !



Denne kaken ble gitt bort til venner (etter å prøvesmakt et stykke selv) og jeg fikk gode tilbakemeldinger :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar