Sett ovnen på175 grader.
125 g smør (romtemperert)
180 g sukker
2 ts kanel
3 store egg
1,5 ts bakepulver
180 g hvetemel
2 store epler
Smør,sukker og kanel piskes godt sammen til luftig smørkrem .Ha i ett og ett egg.Ca 2 min mellom hvert egg.Mål opp hvetemel og bakepulver,sikt dette i og rør godt.Skrell til slutt eplene og riv dem grovt på et råkostjern,før de vendes inn i røra.
Smør en 24 cm eller 26 cm rund kakeform og ha bakepapir i bunnen.Hell i kakerøren.Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 min.
Kaken settes til avkjøling.Imens kan du lage ostekremen.I oppskriften fra "det søte liv" er ostekremen smurt utover hele kaken,men siden vi har unger i hus som ikke er så glad i slik krem,ble den servert ved siden av.
Ostekrem :
250 g kremost naturell
40 g melis ( jeg brukte mer)
1 ts vaniljesukker
Alt piskes sammen og smøres over kaken eller serveres ved siden av eller på toppen av hvert stykke som jeg gjorde :)
Kaken har som sagt god holdbarhet og egner seg godt til frysing.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar