Start med å sette ovnen på 180 grader.Kaken passer til en 24 eller 26 cm stor rund form.
Bunn :
4 eggehviter ( ta vare på eggeplommene til eggekremen)
200 g melis
300 g kokosmasse
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
skall fra 1/2 sitron
Pisk eggehviter og melis til stiv marengs.Bland sammen kokosmassen,potetmel,bakepulver og sitronskall og vend dette forsiktig inn i eggehvitene.Has i en smurt kakeform med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader ca 30 min.
Mens kaken steker kan du starte på eggekremen.
Eggekrem:
1,2 dl fløte
120 g sukker
2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
4 eggeplommer
Visp sammen alle ingrediensene i en gryte og varm opp til kokepunktet.Husk å røre godt hele tiden.Kremen skal ikke koke,da kan den skille seg.Kremen skal tykne etterhvert.Settes til avkjøling.
Kakebunnen avkjøles på rist,mens eggekremen også står til avkjøling.Nå kan du starte på bringebærkremen.
Bringebærkrem:
2 dl fløte
150 g frosne eller ferske bringebær (frosne bær må være tint på forhånd)
2-3 ss sukker
Ha alt i en kjøkkenmaskin og visp til en halstiv masse.
Når kakebunnen er avkjølt og eggekremen er kald,kan du begynne å sette sammen kaken.
Sett kakebunnen på et kakefat.
Ha eggekremen over.
Toppes så med bringebærkrem over eggekremen.
Pyntes med friske bringebær,kokosdryss og sitronskall :)
Lag gjerne denne neste gang du skal ha gjester i sommer.Perfekt å servere ute i sommersola!
Fortsatt god sommer til dere alle :)
(fikk ikke tatt et godt bilde av hele kaka ferdig,siden kamera var tom for strøm)
(kaken er inspirert fra detsoteliv.no)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar