tirsdag 18. desember 2012

Hjemmelaget Troika sjokolade

Troika - sjokolade er en av mine favoritt sjokolader og i går laget jeg min egen og den ble supergod ! Her får dere min troika-sjokolade.Dette brukte jeg til en liten langpanne ( ca 35x 25 cm ) :

500 g ferdig marsipan
300 g nougat
1 pk bringebærgelè
300 g mørk kokesjokolade ( bildet viser 70 % sjokolade,men jeg brukte vanlig kokesjokolade )
Du kan også bruke lys sjokolade.


Kjevl ut marsipanen og legg den i bunnen av langpannen ( str ca 35x25 cm ).Smelt nougaten i mikroen ( tar kun noen sekunder på full styrke siden den allerede er ganske myk ) og smør den over marsipanen.Sett  langpannen kaldt en stund,mens du lager geleèn.


Lag gelèen som anvist på pakken ,men bruk kun halvparten av vann-mengden.Avkjøles helt og helles over marsipanen og nougaten.


Settes kaldt over natten.


Del opp i ruter og dypp hver bit i smeltet sjokolade.Settes på rist med bakepapir under for å stivne.


En KAN  helle sjokoladen over før en deler opp i biter ,men det vil IKKE gi så bra resultat som når en tar bit for bit.Det er tidkrevende,men verdt det :)


Oppbevares kjølig.


Min troika inneholder tykke lag med marsipan og nougat, en kan redusere mengden og få tynnere lag om ønskelig.

TIPS : Ikke bruk for høy varme når en smelter sjokoladen.Tempereres før den helles over geleèn.Ellers kan du oppleve av geleèn smelter.Husk å røre godt.1 ts delfiafett pr 100 g sjokolade gjør sjokoladen bedre å bruke og den gir også litt glans.

Smaker supergodt og akkurat som den du får kjøpt ,om ikke enda bedre !! :))

Lykke til og ENJOY !

30 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Hei!

Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

Hilsen Magne i VG

Anonym sa...

Nam! Jeg elsker også Troika, og disse skal jeg jammen meg lage til jul!
Lurer bare på hvor lenge du lar geleen stå før du heller den over?

Cake Bliss sa...

Oj,så gøy da Magne :) Tusen takk :)

Cake Bliss sa...

Hei.Ja disse må du prøve,enkelt er det og så smaker det jo kjempegodt :) Jeg lot geleèn bli helt avkjølt før jeg hellte den over.Gjør ingenting om den blir litt stiv heller :)Gi meg en tilbakemelding når du har prøvd da ?Finn meg gjerne på facebook og del bilde av troikaen din:) Lykke til !

Anonym sa...

En hel langpanne med troika gitt...

Warren sa...

Er veldig glad i Troika selv jeg og må si at dette så mye bedre ut enn det en kjøper i butikken. Bra jobba. =)

Thomas Olsen sa...

Kjempflott, Troika-sjokolade er også min favoritt sjokolade, og din oppskrift må prøves. Ha en fin dag og ei hyggelige julefeiring når den tid kommer :)

Cake Bliss sa...

Tusen takk :) God julefeiring til dere også ! :)

Anonym sa...

Wow, flinke søster eg har!! :) Ser super godt ut, glede meg t å smaka! :)
Laila

Anonym sa...

Hei, det står smelt nugat og smør... hvor mye smør da +? ;)

Cake Bliss sa...

Hei.Smelt nougaten og smør/bre den utover marsipanen.Altså ingen smør i oppskriften :)

rett og vrang sa...

Må teste! Har tenkt å lage marsipanen selv... Sjekk ut mine punsjeboller! De er også gode! Takk for oppskrifta! :-) Synnøvehilsen

rett og vrang sa...

La deg inn i bloggelista mi, jeg! Trenger litt tips!

Torunn sa...

Dette er skikkelig nammis,men hvordan lager du nougat.Mye digg på bloggen din God jul til deg fra meg :))

edmund sa...

Hva er holdbarheten på dette?

Anonym sa...

Imponert!

Linn Elisabeth

Cake Bliss sa...

Hei.Jeg har brukt ferdig kjøpt nougat,men om du googler nougat,vil du finne oppskrifter.Det lages av hasselnøtter,melis og brunt sukker blandt annet for å få brun nougat.Ellers finnes jo oppskrifter på fransk hvit nougat også.
Hjemmelaget sjokolade og konfekt bruker å ha god holdbarhet.Husk å lagre de kaldt i en tett boks bare :)

Mette sa...

@ edmund & bliss;

Holdbarheten her vil være avhengig av holdbarheten på nougaten - alle andre "deler" har - som bliss sier - nær ubegrenset holdbarhet dersom oppbevart kaldt.

Anonym sa...

Ååååh, denne oppskriften vekket virkelig min gravide appetitt! Må rett på butikken nå :-)

Muhajabah sa...

Fransk nougat er svært forskjellig fra den brune, mer sjokolade-aktige typen man får kjøpt i butikkene.

Alicejenta sa...

Jeg har nå prøvd å lage en ladning av Troika. Veldig gode ble de, men hvordan klarer du å dyppe de i sjokoladen uten at geleen smelter? Jeg ødela hele første ladningen av sjokolade jeg, så måtte bruke nødløsningen med å helle smeltet sjokolade over resten.. Det ble ikke like godt eller like pent synes jeg. Godt var det, men mye vanskeligere enn det så ut som :p
(Geleen hang ikke sammen med nougaten heller, slik at geleen bare skle av med en gang den fikk varm sjokolade over seg).

Ellers, tusen takk for en fin oppskrift :)

Bodil sa...

Vi har nå prøvd å lage denne, og det går jo ikke:( Geleen bare smelter. Hva er ditt tips?

Cake Bliss sa...

Hei.Nå er ikke jeg annet enn en hobbybaker som liker å prøve ut nye ting.Jeg har laget troika-sjokoladen kun denne ene gangen og det gikk veldig bra.Det jeg kan tenke meg kan være problemet er at sjokoladen er for varm.Nå har jeg hørt at vanlig kokesjokolade ikke trenger å være temperert,men det kommer kanskje an på hvilket underlag som brukes.Vil tro geleèn smelter om sjokoladen er for varm.Jeg smeltet sjokoladen i mikroen.Delte opp i biter i en skål,kjører full styrke i 20-30 sekunder om gangen,tar ut skålen og rører godt mellom hvert intervall.En kan også tilsette ca 1 ts delfiafett pr 100 g sjokolade og smelte sammen med sjokoladen for å få litt glans og da blir den litt lettere å jobbe med.Ha hver bit på en gaffel og dypp oppi sjokoladeblandingen,bruk evt en skje til å øse over med.La det renne godt av seg og sett på rist til avkjøling.Noen sverger også til å bruke kun sjokolade av god kvalitet til konfekt o.l.
Håper dere får det til til slutt da :) God jul ! :))

Bodil sa...

Takk for svar:) vi brukte delfiafett til sjokoladene ble ganske flytanes og avkjølte den en del, helte så over ferdig oppdelte biter:) nå står alt til avkjøling, så blir spennende å se om noen timer;)

Alicejenta sa...

Tusen takk for svar :)
For min del ble hele greia bare fiasko, denne gangen. Men har lyst til å prøve en gang til, og da skal jeg prøve ditt tips!

God gul til deg og dine også :)

Anonym sa...

Takker for oppskrift! Troika er min favoritt så denne ble laget i går...mangler bare sjokoladetrekket så er det klart :) Har selvfølgelig prøvesmakt og selv uten sjokoladetrekket var det nyyydeig!!!

Anonym sa...

Denne er supergod! :D Lagde flere porsjoner før jul, ga bort i julegaver til flere, og alle mente denne hjemmelagde troikaen er bedre enn orginalen! Ser i kommentarene over at noen har hatt problemer med sjokolanden; jeg bruker dronning maud-sjokolanden, og har funnet ut at jeg må bruke dobbel mengde for å få dekket store biter troika, men det blir jo bare enda bedre ;)

Anonym sa...

Hvor mange timer skal det stå ca. Jeg laget nå på morgningskvisten, så regner ikke med den skal stå helt til imorgen? :O

Cake Bliss sa...

Jeg lot geleèn stå natten over,men er geleèn din helt stiv,kan den nok dyppes i sjokoladen før det.Akkurat hvor mange timer kan jeg ikke svare på,jeg lot geleèn stå over natta som sagt og dyppet i sjokolade neste dag.Sjokoladen stivner på et par timer i kjøleskap.

Sølvi sa...

De der så nydelige ut, jeg elsker troika!
Skal absolutt teste de ut en dag.

Legg inn en kommentar