Bunn :
6 eggehviter ( ta vare på eggeplommene )
300 g melis
100 g finkverna salte peanøtter
100 g kvernet eller raspet lys sjokolade ( jeg har brukt lys belgisk sjokolade )
50 g knust smash
1 / 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje (f.eks tørslefs )
1 ts bakepulver
Pisk eggehviter stivt sammen med melis og sukker.Kvern opp nøtter og sjokolade.Finhakk smashen.Ha i vaniljesukker og bakepulver.Vend inn nøtte og sjokolade-blandingen forsiktig i eggehvitene.
Bre røren utover en stor langpanne kledd med bakepapir.
Stekes på 200 grader i ca 15 min.Midt i ovnen.
Legges opp ned på en rist til avkjøling.Bunnen deles i to når den er avkjølt.
Mens bunnen kjøles,kan en lage fyllet.
Fyll:
6 eggeplommer
60 g melis
0,5 dl fløte
4 gode ss nugatti krønsjy eller nugatti crisp
Visp eggeplommer og melis godt sammen ,til det ser ut som majones.Tilsett nugatti og fløte og miks godt.Settes kaldt en liten stund .
Del bunnen i to og ha sjokoladefyllet over den ene delen.Legg oppå den andre delen av bunnen.Så kan du lage glasur.
Glasur :
125 g lys sjokolade ( jeg har brukt lys belgisk sjokolade)
2 ss smør
1 dl fløte
3 dl melis
Smelt sjokolade og smør sammen på svak varme.Ha i fløten og sikt til slutt inn melisen.Blandingen må ikke koke.Settes til avkjøling.
Ha glasuren over kaken.Jeg har brukt peanøtter , honningglaserte mandler ,hvite sjokoladeknapper og knust smash til topping.
Dryss over toppingen.
Settes kaldt noen timer.
Mmm,deilig snickers-konfektkake !
( oppskriften er inspirert fra denne bloggen )
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar