søndag 18. november 2012

Ekstra vanilje Cupcakes med nougatfyll og nougatfrosting

Det har blitt lite baking på meg om dagen.Jeg har begynt i ny jobb og da har det vært litt hektisk de siste ukene.Men i går fikk jeg tid til å bake litt hvertfall.Det er så deilig å kunne koble av på kjøkkenet helt alene og eksperimentere litt.I går kom jeg frem til noen herlige cupcakes med ekstra mye vaniljesmak i form av vaniljesaus og ekte vaniljesukker.De ble fyllt med deilig nougat og toppet med nougat-frosting og rørte bringebær.Yummy !! :)Her får du oppskrift og fremgangsmåte til ca 15 cupcakes :

Røre:

150 g romtemperert melange
250 g sukker
3 egg
2 ts vaniljesukker ( jeg brukte Jacobs med ekte bourbon vanilje )
2 ts bakepulver
300 g mel
2,5 dl vaniljesausFyll :

100 g nougatStart med å mikse melange og sukker hvitt og luftig.Dette tar litt tid.Ha så i eggene og visp i ca 5-7 min til du har en glatt og fin røre.Ha i vaniljesukker.Mål opp mel og bland inn bakepulveret i melet.Ha mel og vaniljesaus vekselsvis i røren.Rør til en jevn røre.

Ha en god teskje røre i hver muffinsform.Del opp nougaten og ha en bit i hver form.Topp med en god teskje røre igjen.


Stekes på 175 grader ca 18 min.


Avkjøles på rist mens du lager frostingen.

Frosting :

50 g romtemperert melange
200 g kremost naturell
100 g nougat
1 dl fløte
5-6 dl melis

Topping :

Rørte bringebær


Bland alt sammen til du har en glatt krem som ikke er for rennende.Ha tålmodighet og bruk litt tid på å mikse alt sammen.


Her har jeg tatt cupcaken ut av formen og skjært av toppen,for så å bruke en hjerte-pepperkake form til å stikke ut et hjerte.Legg et lag frosting på cupcaken,legg på toppen og fyll hjertet med rørte bringebær


Slik ser den ut inni....mmmm....deilig nougatfyll ! :))Disse cupcakesene fikk ben å gå på og forsvant i en fei her hjemme .Kontrastene med vanilje,nougat med deilig hasselnøttsmak og syrligheten i bringebærene var fantastisk godt ! :))


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar