Her får du oppskrift og fremgangsmåte :
3 medium egg
250 g sukker
300 g mel
1 1 / 2 ts natron
1 ts vaniljesukker med ekte vanilje
1 ts kanel
1 / 2 ts kardemomme
1 / 2 boks lettrømme
0,5 dl h-melk eller fløte
1 dl finrevet gulrot
1 , 5 dl grovrevet gulrot
Pisk egg og sukker til eggedosis.Ha i alt det tørre og rør godt mens du tilsetter melk/ fløte .Ha i rømmen og miks til en jevn røre.Vend til slutt inn gulrot.Ha røren i en godt smurt kakeform.
Stekes på 180 grader ca 30-40 min.Kaken er ferdig når du ser at den løsner i kantene.
Gulrotkake og kremost - frosting / glasur er noe som hører sammen og smaker helt fantastisk .Enkel å lage er den også.Jeg har denne gangen testet ut den nye kremosten laget til baking fra Tine.Den kommer i naturell og med vaniljesmak.Jeg har brukt naturell.Vet ikke om jeg merket noen forskjell fra Philadelfia osten jeg pleier å bruke egentlig.
Frosting / Glasur :
200 g kremost naturell
50 g mykt smør
400-600 g melis
1 ts vaniljesukker
en skvett fløte
Rør alt sammen til en glatt og jevn krem og smør over avkjølt kake og pynt etter ønske.
7 kommentarer:
Knallgod!
Til de som leter etter den perfekte gulrotkake og nå har snublet over denne siden, stopp og let. Denne har jeg prøvd før og leita i evigheter for å finne igjen. Det er nok sagt :) denne gangen skal jeg har mer gulrot for den forsvant for mye. Det var enstemmig fra kakespiserene. I tillegg pittelitt mer krydder. Saftig er den absolutt, og med litt mindre melis i glasuren så ble den også perfekt. Smake seg fram er tingen. takk for oppskriften!
Tusen takk for kommentar og innspill ! :) Å smake seg til er lurt....vi er alle ulike når når det gjelder smak :)
Herregud den var god! Bedre enn den (tidligere) beste gulrotkaka jeg vet om, på choco boco i Stavanger. Takk for oppskrift! :)
Åå,så gøy å få slike kommentarer :) Tusen takk !
Denne så veldig god ut, og jeg fikk veldig lyst til å prøve å lage den! :) men hvor stor kakeform (rund)?? :)
Hei.Du kan bruke en rund form på ca 26 cm :)
Legg inn en kommentar