lørdag 2. november 2013

Pasjon-ostekake med nøttebunn

Her får du en deilig ostekake med smak av pasjonfrukt og bringebær.Og istedenfor den tradisjonelle kjeksbunnen,har jeg laget nøttebunn denne gangen.En veldig god kombinasjon,syns jeg.


Min oppskrift og fremgangsmåte er :

Lag først nøttebunnen.For den skal avkjøles etterpå.

Nøttebunn:

3 eggehviter
160 g  malte hasselnøtter
150 g sukker
1-2 ss kakaopulver

Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret.Vend så forsiktig inn de malte hasselnøttene og kakaoen.

Stekes på 180 grader ca 15-25 min.

Avkjøles helt.

Ostemasse:

300 g philadelfia kremost
200 g sukker
1 liten boks kremfløte
1 dl appelsinjuice
5 plater gelatin
1,5-2 dl pasjonsfrukt-sirup (kjøpt på amundsen spesial)
evt ca 150 g frosne bringebær

Bland kremost og sukker sammen.Legg gelatin-platene i kaldt vann til de er helt myke.Pisk kremfløten lett,slik at den fremdeles er litt rennende og ikke for stiv.Kremfløten blandes med kremost og sukker.Ha i pasjonfrukt sirupen.Varm opp appelsinjuicen og smelt gelatin-platene i den.Hell dette i ostemassen litt og litt mens du rører godt,så du ikke får gelatin-klumper.Tilsett til slutt frosne bringebær.
Ha ostemassen over nøttebunnen og sett kjølig 3-4 timer eller over natten.

Pynt med friske bær eller smør over et tynt lag pasjonfrukt-sirup og noen sjokolade-hjerter, slik som jeg har gjort.




Denne ostekaken høstet mye skryt hos kollegaene mine hvertfall! Og ALT ble spist opp! :)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar