Min oppskrift og fremgangsmåte er :
Lag først nøttebunnen.For den skal avkjøles etterpå.
Nøttebunn:
3 eggehviter
160 g malte hasselnøtter
150 g sukker
1-2 ss kakaopulver
Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret.Vend så forsiktig inn de malte hasselnøttene og kakaoen.
Stekes på 180 grader ca 15-25 min.
Avkjøles helt.
Ostemasse:
300 g philadelfia kremost
200 g sukker
1 liten boks kremfløte
1 dl appelsinjuice
5 plater gelatin
1,5-2 dl pasjonsfrukt-sirup (kjøpt på amundsen spesial)
evt ca 150 g frosne bringebær
Bland kremost og sukker sammen.Legg gelatin-platene i kaldt vann til de er helt myke.Pisk kremfløten lett,slik at den fremdeles er litt rennende og ikke for stiv.Kremfløten blandes med kremost og sukker.Ha i pasjonfrukt sirupen.Varm opp appelsinjuicen og smelt gelatin-platene i den.Hell dette i ostemassen litt og litt mens du rører godt,så du ikke får gelatin-klumper.Tilsett til slutt frosne bringebær.
Ha ostemassen over nøttebunnen og sett kjølig 3-4 timer eller over natten.
Pynt med friske bær eller smør over et tynt lag pasjonfrukt-sirup og noen sjokolade-hjerter, slik som jeg har gjort.
Denne ostekaken høstet mye skryt hos kollegaene mine hvertfall! Og ALT ble spist opp! :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar