torsdag 14. november 2013

Brownie med oreokrem

Kombinasjonen brownie og ostekrem med oreo-kjeks kan virkelig anbefalest! Veeeeldig mektig,men veeeeldig godt! Min samboer var helt i ekstase når han fikk servert dette,hehe :) Oppskriften er funnet på trinesmatblogg.no,men er opprinnelig fra Lise Finckenhagens bakebok.Her får du oppskrift,fremgangsmåte og bilder.


BROWNIEBUNN:

250 g mørk hakket sjokolade
250 g smør
5 egg
400 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Sett ovnen på 165 grader.

Smelt smøret i en gryte.Ta den av varmen og ha i sjokoladen.Rør forsiktig til all sjokoladen er smeltet.Ha så egg og sukker over i en stor bolle.Vispes lett sammen for hånd.Ha i sjokoladeblandingen,men du rører hele tiden.Mål opp mel og bakepulver og rør inn til alt er godt blandet.


Has i en liten langpanne( ca25x30 cm) ikledd bakepapir.Stekes midt i ovnen i ca 40 min.Kaken skal fortsatt være litt rå i midten når du tar den ut.Avkjøles helt.


Lag ostekremen når kaken er helt avkjølt.

OSTEKREM:

200 g hakket hvit sjokolade
400 g philadelfia kremost
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 gelatin-plater
100 g oreo-kjeks

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad på lav varme.Legg gelatin-platene i kaldt vann.Ha kremosten,fløte,sukker og vaniljesukker i en bakebolle og miks sammen med en kjøkkenmaskin til en tykk og myk krem.Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i 2-3 ss varmt vann.Ha den smeltede sjokoladen i osteblandingen og tilslutt gelatinen.Rør godt.Grovhakk kjeksene og vend de inn i ostekremen.
Has over brownien.La kaken stå kaldt over natten.Pynt med friske bær eller knuste kjeks.Del opp i passe porsjons-stykker eller servèr hele kaken som den er.


Mmm,kaloribombe!!  :)))

Enjoy!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar