4 egg
300 g sukker
300 g mel
1 ts natron
1 ts bakepulver
4 toppet ss bakekakao
1 ts espressopulver(kan sløyfes)
2,2 dl kulturmelk
0,5 dl maisolje
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.Mål opp de tørre ingrediensene og bland dem sammen.Mål opp melken og oljenHa i vekselsvis det tørre og det våte og miks til du har en glatt og fin røre.
Has i en liten langpanne.Husk bakepapir i formen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader ,ca 30-40 min.
Hvelv den ferdigstekte kaken over på en rist,men behold kakeformen på mens kaken avkjøles helt.
Mens kaken avkjøles,kan du lage frosting og glasur.
Bringebærfrosting:
100 g ferske bringebær
150 g kremost (jeg brukte philadelfia)
50 g smør
ca 3-4 dl melis ( bruk evt mer til du har ønsket konsistens)
Ha bringebærene i en sikt og bruk en gaffel til å kneppe bærene,slik at du siler bort frøene og sitter igjen med en deilig "bringebærsaft".
Miks sammen romtemperert smør og kjøleskapskald kremost til en glatt masse.Ha i bringebærsaften og melis til ønsket konsistens.Sett kaldt.
Sjokoladeglasur:
110 g smør
100 mørk sjokolade ( jeg brukte 70% sjokolade)
2 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
1 egg
2-3 dl melis
Smelt smøret og rør inn sjokoladen i biter.Avkjøl litt.Rør så inn egget.Ha i vaniljesukker og melis.Bruk gjerne en håndmikser for å få glasuren jevn og glatt.
Del kaken i to.Smør et godt lag frosting på.Legg over den andre kake-delen.
Smør over sjokolade-glasuren.
Pynt med kakestrøssel.Jeg har brukt små grønne perler.
Mmm,dette var en god kombinasjon :)
Ha en flott søndag alle sammen !
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar