lørdag 18. mai 2013

Himmelsk Ostekake

Det er sommer og sol denne pinseaften i Haugesund.Fra en vel overstått 17.mai feiring i regnvær i går,var det godt å starte dagen i dag med skyfri himmel og masse SOOOOL! Èn av kakene jeg lagde til i går var denne ostekaken.Den smaker himmelsk av sitron og hvit sjokolade.Oppskriften er hentet fra et kakehefte som fulgte med et Norsk Ukeblad en gang.


ca 12 kakestykker

Bunn :

12 digestive-kjeks
100 g smør

Fyll :

1 pk gul gelè
4 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell

Pynt :

Friske bær
sitronskall
evt sjokoladehjerter og limeskiver

Knus kjeksene i en maskin eller legg de en pose og rull over med en kjevle.
Smelt smøret og bland kjeks-smulene inn i det.Trykk massen ut i en kakeform, ca 24 cm.Settes kjølig.


Lag gelèen som anvist på pakken,men bruk kun halve mengden med vann.Avkjøles etterpå.
Pisk kremfløten stiv ,bland så inn kremosten.Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro.Tilsettes til slutt i kremen/osteblandingen.

Hell blandingen over i kakeformen og la kaken stå kaldt i minst 3 timer eller natten over.


Pyntes etter ønske.Jeg har brukt friske bær( blåbær,jordbær,bringebær og bjørnebær) og litt sitronskall og mynteblader.

I original-oppskriften er det brukt rips-bær ,limeskiver og sjokoladehjerter til pynt.


God pinseaften :) Nyt dagen !

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar