ca 12 kakestykker
Bunn :
12 digestive-kjeks
100 g smør
Fyll :
1 pk gul gelè
4 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
Pynt :
Friske bær
sitronskall
evt sjokoladehjerter og limeskiver
Knus kjeksene i en maskin eller legg de en pose og rull over med en kjevle.
Smelt smøret og bland kjeks-smulene inn i det.Trykk massen ut i en kakeform, ca 24 cm.Settes kjølig.
Lag gelèen som anvist på pakken,men bruk kun halve mengden med vann.Avkjøles etterpå.
Pisk kremfløten stiv ,bland så inn kremosten.Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro.Tilsettes til slutt i kremen/osteblandingen.
Hell blandingen over i kakeformen og la kaken stå kaldt i minst 3 timer eller natten over.
Pyntes etter ønske.Jeg har brukt friske bær( blåbær,jordbær,bringebær og bjørnebær) og litt sitronskall og mynteblader.
I original-oppskriften er det brukt rips-bær ,limeskiver og sjokoladehjerter til pynt.
God pinseaften :) Nyt dagen !
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar