torsdag 31. mai 2012

Tropisk Aroma

Idag har stesønnen min hatt eksamen på skolen . Til høsten er det avgårde på videregående. Så i den anledning hadde jeg jo en unnskyldning for å lage kake , hehe. En kake for vel overstått eksamen :)
Denne gangen fallt valget på Tropisk Aroma . En klassiker sies det. Den inneholder krydder som kanel og muskat som gir en spennende smak. Og glasuren smaker godt av kaffe.Jeg valgte å steke kaken i denne hjerteformen fra Ikea. Oppskriften er hentet fra et kakehefte fra Norsk Ukeblad. Her får du oppskriften :


Bunn :

125 g smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts muskat
1 ts kanel
2 dl melk
3 ss kakaopulver

Sett ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker hvitt .Rør så inn sammenpiskede egg. Sikt inn mel , bakepulver og krydder og rør det inn vekselsvis med melken.
ta av 1 /3 av røren . Sikt kakaopulver inn i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en godt smurt form. Hell på den lyse røren og avslutt med å helle over resten av den mørke røren.

Stekes på 180 grader ca 30-40 min . Midt i ovnen.


Ferdig stekt og snudd ut av formen. Ikke 100 prosent vellykket ,noe hang seg fast i bunnen,men..

Glasur :

60 g smør
ca 500 g melis
2-3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
4-5 ss kaffe

Rør alt sammen til en glatt og klumpfri krem og smør over og rundt kaken.Jeg valgte å holde kaken helt enkel og pyntet kun med et silkebånd rundt kaken.


Slik ble kaken seende ut inni.


Bon apetit :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar