søndag 20. mai 2012

Fugde Brownie

Idag er sommeren komt til Haugesund. Været er helt fantastisk , så i dag pakket vi sekken med niste og drikkeflaske og kom oss ut tidlig for å benytte dagen . Og på tur hører det med å ha noe godt å tilby i sekken også. Da passet det godt at jeg laget en supergod brownie i går . Denne brownien er ekstra seig og klissete siden den inneholder blant annet sirup . I tillegg har den masse mørk sjokolade i seg .Oppskriften er til en langpanne str 20 x 30 cm , men jeg brukte en rund form 26 cm og det funket veldig bra det også . Oppskriften er lånt fra bloggen : " Gunhild i et eggeskall " .Her får du den :


150 g smør
250 g sukker
120 g brunt sukker
200 g mørk sjokolade
3 ss kakao
2 ss lys sirup
3 store egg
1 , 5 ss vaniljeessens
1 ts bakepulver
150 g hvetemel

Smelt smør ,sukker , sirup og sjokolade i en kjele til alt er løst opp. Avkjøl litt. Bland inn eggene og rør godt.Ha i vaniljeessensen og alt det tørre . Bland til en jevn røre. 

Stekes på 180 grader i 20-30 min .Avkjøles helt . Jeg setter den ofte i kjøleskap noen timer eller over natten. Da både smaker den bedre og er lettere å skjære i syns jeg .
Denne forsvant fort blant 3 voksne og 5 unger på tur hvertfall ! 

2 kommentarer:

Mari sa...

Hvordan er det å fryse denne herligheten? Leter etter noen gode oppskrifter på kaker som er like gode etter noen dager eller uker i fryseren:)

Cake Bliss sa...

Jeg har ikke prøvd å fryse denne enda,ble spist opp så fort,hehe.Men skulle tro at det skulle gå bra.Alt smaker jo best nylaget.Og en brownie tar sjelden lang tid å lage heller :)Lykke til :)

Legg inn en kommentar