søndag 6. mai 2012

Mørk Budapestrull

Endelig nytt innlegg her på bloggen . Nå er det en stund siden sist jeg la ut noe her . Det er ikke alltid det er like lett å få bakt med 4 unger i hus og andre ting på tapetet.Og vi har hatt så fint vær lenge og da er det deilig å bruke dagene ute i sola istedenfor på kjøkkenet. I dag er det kaldt og gufsent i Haugesund med snøfnugg og hagl som daler ned innimellom . Rart å tenke på at vi er i mai måned når det kommer snø liksom . Så i dag var en god bakedag !
Jeg har lenge hatt lyst å lage budapestrull .Jeg har en lillesøster som ofte serverer oss den lyse budapestrullen , og den smaker himmelsk godt og smelter på tunga . Skikkelig dessertkake / rull . Men jeg ville prøve den mørke med sjokoladesmak og daim . Min mann er så glad i daim  :)Oppskriften er hentet fra matprat.no :

Marengsrulade:

6 eggehviter
3 dl sukker
100 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
3 ss kakaopulver
75 g daimkuler

Pisk eggehvitene halvt stive og ha i litt og litt sukker . Hakk nøttene og bland dem i eggehvitemassen . Ha i hvetemel og kakao . Hell røren i en stor bakepapirkledd langpanne ( 30 x 40 cm )  og dryss daimkuler over.Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 min . Avkjøles i langpannen . Slik ser den ut ferdig stekt :


Når ruladen er avkjølt hvelves den over på et stykke bakepapir . Bruk gjerne et fuktig håndkle under bakepapiret ,slik at det ikke glir når du skal rulle sammen kaken . Ta av bakepapiret som ble brukt under steking. 

Nå kan du lage fyllet til denne fantastisk gode kaken / rullekaken . Fyll :

3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser
50 g hakket sjokolade

Pisk fløten  og vend inn grovhakket sjokolade og aprikoser. 
Fordel fyllet over kakebunnen og rull forsiktig sammen . 
Jeg fikk det ikk helt bra til , marengsen løsnet litt og det ble sprekker . Men smaken er like god :)
Kaken pakkes inn i bakepapiret og oppbevares kjølig til servering .
Kaken smaker best samme dag den er laget.Mmmmm, smaker aldeles nydelig . En får både smak av nøtter ,sjokolade og daim . Et søtt og syrlig fyll med aprikosene og en crispy marengs utenpå . Det kan ikke bli bedre enn det !! :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar