søndag 1. april 2012

Påskekake

Nå er det påskeferie for ungene her i huset så i dag har jeg laget en påskekake som jeg ble rimelig fornøyd med . Jeg er ikke så vant til å trekke kaker enda, hverken med marsipan eller fondant eller andre masser. Men øvelse gjør mester tenker jeg !  :) 
Uansett , kaken ble kjempegod . Den er laget med  sukkerbunn og inneholder ett lag med kremfløte med litt kakao i , sjokoladebiter og banan . Det andre laget er med vaniljekrem og rørte jordbær .Jeg har jukset og kjøpt  ferdig laget sukkerbunn fra butikken  denne gangen . Men det er jo raskt gjort å lage selv også .Har du dårlig tid , er ferdig laget bunn en rask ,enkel og god løsning syns jeg . Her får du fremgangsmåten min på denne kaken .


Du trenger :  1 ferdig tre-delt sukkerbunn , 100 g lys sjokolade , 1 banan , 1 pk ferdig vaniljekrem ( f.eks piano ) , 1 liten pose med frosne jordbær eller ferske bær , 4-5 dl kremfløte ,l ss kakao ,  500 g fondant .Start med å piske ca 2 - 2 1 / 2 dl fløte med litt sukker , bland inn kakao ,grovhakket sjokolade og oppkuttet banan , og bre det over bunnen på kaken .Legg på neste del av sukkebunnen . Smør over vaniljekremen og de rørte jordbærene .Ha på siste del av sukkerbunnen , pisk resten av kremen og smør rundt kaken og på toppen . Sett kaken kaldt i noen timer .Jeg valgte å trekke kaken med fondant , da jeg ikke er så glad i marsipan . Jeg liker veldig godt å jobbe med fondant , de gangene jeg gjør det . Jeg kjøper ferdig farget fondant , slik som denne :


Jeg trengte 2 slike pakker som jeg kjevlet ut og kledde kaken med .
Rundt hele kaken har jeg limt på fargerike små godteri - påskeegg med spiselig lim . 
Påske godteriet fant jeg på TiTos storkiosk i Haugesund. Enormt dekorative syntes jeg .Jeg fant også små gelè - figurer med påsketema på samme plass.Slik ble det ferdige resultatet .Med 5 unger og 3 voksne rundt kaffebordet i dag , ble kaka fort spist . Nå er det kun 2-3 stykker igjen, hehe...Avslutter med et bilde av påskepynten jeg fikk fra min sønn på 2 1 / 2 år som han hadde laget i barnehagen .

GOD PÅSKE !! :)) 

3 kommentarer:

Unknown sa...

hvor kan jeg få tak i fondant? :) <3

Cake Bliss sa...

Fondant får du på Trendhuset(Haugesund),traktøren og gjerne jernia til eksempel...ellers selges det på omtrent alle nettbutikker som selger kaketing.cacas.no,kakeboksen.no osv...
Du kan også bruke marsipan :)

Unknown sa...

Nam, denne såg veldig god ut Elin:) Skal prøve denne en gang:)

Legg inn en kommentar