søndag 15. april 2012

Havregryn og Sjokoladekake

For en stund tilbake kom jeg over en oppskrift på bloggen til Passion 4 Vintage jeg ønsket å prøve . Denne bloggen følger jeg daglig og finner mye inspirasjon der . Jeg har prøvd flere av hennes oppskrifter før .Hun som har bloggen er også fra Haugesund , og jeg har vært på 2 - 3 kurs hos henne og vi har litt kontakt via facebook og tlf . Hun holder både cupcake-kurs og bakekurs med ulike tema .
I tillegg driver hun  Widveys Cupcakes der de lager og leverer alt fra cupcakes til dåpskaker og bryllupskaker og andre kaker . Hun har virkelig fått det til og får mange bakeoppdrag !!

Kaken jeg har laget i dag med hennes oppskrift inneholder havregryn og  mørk og hvit sjokolade .Her er oppskriften :

100 g havregryn , 2,5 dl kokende vann , 120 g smeltet smør , 3 egg , 400 g rørsukker , 200 g mel , 1 ts bakepulver , 1 ts kanel , 1 ts natron , 1 / 2 ts salt , ca 50 g hvit sjokolade i biter , ca 100 g mørk sjokolade i biter .

Stekes på 170 grader i ca 50 min . Røren passer fint i en stor rund form .


Slik gjør du :

Bland havregryn og kokende vann sammen i en bolle . La dette trekke i 5 min . Smelt smøret og hell det oppi med havregrynene og vannet. La dette hvile i ca 15 min . I mellomtiden gjør du resten av røren klar .
Pisk eggene og tilsett sukker og pisk dette lett og luftig . Sikt inn alt det tørre . Tilsett havregrynsblandingen , som skal være litt lunken , og rør godt . Ha tilslutt i sjokoladebitene og rør om med en slikkepott .Avkjøl kaken og dekorer med kremostfrosting . Jeg har farget min lilla og brukt lilla glitter på . Jeg prøvde å sprøyte på roser , men merket fort at frostingen min ikke var stiv nok til at det ble helt vellykket .


Kaken smakte hvertfall veldig godt . Min samboer mente den minnet litt om gulrotkake / krydderkake .
Widvey skriver at kaken skulle bli seig i konsistensen pga rørsukkeret , men det ble ikke min . Min ble luftig og god . Det kan jo komme av at jeg ikke hatt nok rørsukker hjemme og måtte blande med vanlig sukker .Ha en fortsatt fin søndag ! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar