søndag 8. april 2012

Melkesjokoladekake

Nå er påsken snart over for denne gang og hverdagen innhenter oss igjen . I dag skulle vi til svigerforeldrene mine på middag , og da fikk jeg lyst å ta med meg en god kake ! :) Jeg satte i gang på kjøkkenet og resultatet ble en herlig melkesjokoladekake med romkrem og melkesjokoladefyll .Oppskrift :

4 egg
200 g sukker
100 g rørsukker
200 g melkesjokolade
100 g lys kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
1 ts SP eller 1 ss maizena
0 , 5 dl h-melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
300 g mel
saft fra 1 / 2 appelsin

Slik gjør du : 

Pisk eggedosis av egg , sukker og rørsukker .Ha i SP i eggedosisen , om du bruker det.Smelt all sjokoladen sammen med fløten i en kjele .Avkjøl litt.Ha appelsinsaften i sjokoladeblandingen.Mål opp alt det tørre og bland det godt sammen . Miks inn melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis til du har en glatt og jevn røre . 

Stekes midt i ovnen på 175 grader ca 30 min .Avkjøl kaken helt før den deles i to og fylles med romkrem og melkesjokoladefyll .Dynk gjerne bunnen med litt appelsinsaft.

Fyll 1 : 

1 pk ferdig romkrem blandet med 1 dl pisket kremfløte.

Fyll 2 : 

200 g melkesjokolade
150 g melange
150 g siktet melis
1 egg
3 ss sterk kaffe 

Pynt : 

10 stk kvikklunsj 
flerfarga strøssel

Smelt melange og sjokolade og avkjøl dette litt. Pisk sammen melis og egg . Ha det smeltede smøret og sjokoladen opp i sammen med melis og eggeblandingen. Rør godt sammen . La den stå litt i kjøleskapet om du syns den er for tyntflytende med en gang . 
Del kaken i to , smør over romkremen og et lag sjokoladefyll .Legg på toppen og smør over resten av sjokoladefyllet . Pynt rundt med kvikk lunsj .Strø over strøssel til slutt. Ferdig pyntet


Slik såg kaken ut inni . Kaken ble veldig god den !  Melkesjokoladefyllet smakte himmelsk godt .Liker du ikke romkrem kan du bruke vaniljekrem . 

BON APETIT ! :)0 kommentarer:

Legg inn en kommentar