torsdag 29. mars 2012

Surmelkskake

Det nærmer seg påske og hva er ikke bedre enn en saftig og god langpannekake en kan pakke med seg på tur ? Denne kaken er superenkel å lage  og veldig god på smak . Passer til både store og små som vil kose seg litt ekstra !

Oppskriften har jeg fått fra min mor tror jeg, og den baserer seg på " koppemål " . Alle ingredienser måles i kopp. Her får du min oppskrift :


6 små kopper kulturmelk / surmelk
6 små kopper sukker
6 store kopper hvetemel
3 ts natron
1 ss kanel
1 1 / 2 kopp lunken smeltet smør

Alt røres godt sammen og has i en langpanne ( middels stor ) . Skal du ha den i en stor langpanne , må du nok kanskje doble oppskriften .

Stekes midt i ovnen på 180 grader  i ca 30 -40 min .Kaken smaker godt som den er , nystekt og lunken . Men en kan også dekke den med sjokoladeglasur / krem . Sjokoladekrem :

300 g melis
100 g romtemperert smør
1 1 /2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss kald kaffe 

Alt mikses godt sammen til en lett og luftig krem .
Smøres over kaken når den er avkjølt .


Pyntes etter eget ønske , men jeg har brukt kokos og enkle hjemmelagde blomster .


Friske og glade påskefarger :)Jeg var litt utålmodig med å smøre på sjokoldekremen ser jeg , så noe av kremen har smeltet ned i kaken.
Men det gjorde ingenting , kaken ble om mulig bare enda bedre og enda saftigere . Det er jo smak og behag hvor fuktig en liker en kake da . Jeg og mine her hjemme syntes det smakte fortreffelig hvertfall.

Håper det smaker ! :) 


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar