torsdag 8. mars 2012

Mørk sjokoladekake med mandarin

I går prøvde jeg meg på en ny oppskrift . Den er lånt fra Widveys  http://passion4vintage.com/  . ( Chocolate Cherry Cake )
Dette er en kake med masse mørk sjokolade. Kraftig og rik på smak . Passer utmerket for sjokoladeelskere ! :)  Og de som liker mørk sjokolade godt.Her er oppskriften :

  160 g smør , 220 g sukker , 4 egg , 1 ts SP , 2 ts vaniljeekstrakt , 0, 8 dl kokende vann  , 200 g mørk sjokolade ( 70 % ) , 2 ss kakao , 280 g mel , 30 g maizena , 3 ts bakepulver , 1 , 4 dl melk .


Pisk smør og sukker lett og luftig . Pisk sammen alle eggene og tilsett halvparten og miks godt . Ha i resten og miks på høy hastighet til røren er lett og luftig . Ha i SP . Smelt sjokoladen i mikroen og hell den oppi det kokende vannet . Rør til sjokoladen er helt oppløst . Kjøles litt før det has i røren sammen med vaniljeekstrakt . Miks på lav hastighet. Bland alt det tørre sammen og sikt inn halvparten først sammen med melken . Ha til slutt i resten av det tørre . Rør til du har en glatt og jevn røre .

Stekes på 160 grader i ca 35 min .
Røren er nok til to 22 cm store former . Jeg brukte en 26 cm form , og hadde resten i en liten hjerteform , som ble til cake - pops senere .
Jeg delte kaken i to og fyllte den med et lag med sjokolade - ganache og hermetiske mandarin-båter .

Sjokolade - ganache  : 

1 , 3 dl fløte 
250 g usaltet smør 
300 g mørk sjokolade

Smelt smør og sjokolade i mikroen eller over vannbad .Rør sammen . Kok opp fløten til du ser den bobler . Ha i litt og litt fløte i sjokoladeblandingen mens du rører til det er  glatt og klumpfritt . La ganachen stå og tykne litt før du bruker den . Den skal ha romtemperatur . Ha et lag inni kaken , resten i en sprøytepose og pynt kaken slik du ønsker .


Kaken er pyntet med gule og hvite miniperler fra Wilton og sjokoladedekor kjøpt på dropsen i Stavanger .Vi fikk besøk av et vennepar på kvelden og kaken ble godt mottatt . Saftig og nydelig god kake , fantastisk god krem .... Var noe av det som ble sagt !  :)


Originalkaken ble fyllt med kirsebær , men jeg er ikke så glad i det , så jeg brukte mandarinbåter i stedenfor . Smakte veldig godt det også .1 kommentarer:

Laila sa...

Detta e vel garantert nåke for meg!! ? såg heilt nydeligt ut! :)

Legg inn en kommentar