søndag 4. mars 2012

Kanel i svingene

Gjærbakst er alltid god og det dufter helt vidunderlig . I går hadde vi besøk av mine to herlige tanteunger på 2  1 / 2 år og snart 4 år . Alltid kjekt å ha dem på besøk og da får vår sønn på 2 år også lekekamerater en stund ! :)  Jeg fant ut jeg ville lage boller og kanel i svingene , eller kanelboller / snurrer som noen kaller det til oss og ungene. Jeg har en god oppskrift på bolledeig jeg har hatt i mange år , som jeg alltid bruker .Den ligger på bloggen allerede , men her skal du få den igjen :  
Du trenger : 

250 g melis
250 g smør
1 liter melk
100 g gjær
ca 1 , 5 kg hvetemel
kanel og sukker
perlesukker
vaniljekremKok opp melk , melis og smør og avkjøl . Rør gjæren ut i den lunkne væska . Tilsett hvetemel og jobb til du har en fast og fin deig . Settes til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse . ( ca 1 time ) 
Bruk en kjevle og kjevle ut til deigen er passe tjukk , pensle på smeltet smør , smør over et tynt lag med vaniljekrem , dryss til slutt over sukker og kanel . Rull deigen sammen til en pølse og del opp i ca like store stykker . Settes på brett med bakepapir til etterheving ca 30 - 40 min . Dekk til med et kjøkkenhåndkle.Pensles med pisket egg , dryss over perlesukker . Stekes midt i ovnen på 225 grader , ca 7 - 10 min .
Du kan sjekke om de er nok stekte ved å dunke på undersiden av bollene , får du en hul lyd , er de ferdige .
Avkjøles på rist .


Nam, nam ... nystekte og varme .Disse er geniale å fryse og er kjekke å ha på lur en dag en får uventet besøk og eller bare får lyst på noe godt . Med 4 unger i hus blir det ofte at vi pakker med oss niste og noe godt , og går ut på tur . Disse er gode å ha i sekken da ! :))Jeg delte opp deigen og laget noen vanlige boller også . Kjempegode å spise som de er , fremdeles lunkne eller del i to og ha på smør og syltetøy , eller ost . 

GOD SØNDAG ALLE SAMMEN ! :)


2 kommentarer:

Anonym sa...

For oss som er halvt eksilhaugesundere var det ekstra moro at denne oppskriften ble så vellykket!

Beste søte gjærbakstoppskrift vi har brukt!

Med hilsen fra Østland/Vestland :-)

Cake Bliss sa...

åååå,så gøy å høre. Ja,det er en god oppskrift.Fikk den av en dame fra hjembygda mi for mange år siden og har alltid brukt den etterpå. Og å tilsette vaniljekrem i fyllet er jo bare himmelsk godt syns jeg :) Håper dere kan finne andre gode oppskrifter på bloggen min også .Tusen takk for god tilbakemelding :)

Legg inn en kommentar