mandag 12. mars 2012

Vårkake

Her kommer oppskrift på kaken jeg har valgt å kalle " Vårkake " . Kakebunnen er tatt fra en oppskrift fra boken til Manuela i Passion 4 Baking. Jeg tilsatte bare pasjonfrukt i røren. Bunnen ble høy og fin .
Kakebunnen heter " White Cake "   og står på side 142 i boken " Love Manuela " . Den står nok på nettsiden hennes også . Du trenger :

8 store eggehviter
1 ss sitronsaft
450 g sukker
225 g smør
345 g hvetemel
35 g maizena
4 ts bakepulver
1 / 2 ts salt
2 dl kremfløte
1 - 3 ts vaniljeekstrakt

evt  0, 5 - 1 dl pasjonfruktsaus

Stekes på 175 grader ca 30 - 40 min 


Slik gjør du :  Pisk eggehviter og sitronsaft halvstivt i en bolle . Ha sukker og smør i en annen bolle og rør til det er blitt lett og luftig . Tilsett alt det tørre og fløten .Rør alt sammen i noen sekunder . Ha til slutt i vaniljeekstrakt ( og evt pasjonfrukt ) og rør godt . Røren passer til en stor rund form eller 2 -3 mindre former.Avkjøl kaken helt og del den i to .

FYLL : 

1 Pose freia melkesjokolademousse 
100 g bringebær  ( frosne eller ferske )


Lag sjokolademoussen som det står på pakken og legg den på kakebunnen , ha kakeringen på fremdeles .
Dryss over bringebær . Jeg brukte frosne bær , siden det ikke er sesong for ferske bær enda.Legg over kakebunn. På toppen la jeg et lag med jordbærgelè og frosne bjørnebær.

TOPP : 

1 pk gelè med jordbærsmak
100 g bjørnebær

Lag gelèen som det står på pakken , og kjøl ned . Legg gelèen over kaka når den er helt avkjølt og begynt å stivne . Ha på bjørnebær . Settes i kjøleskap med kakeringen på over natten.


I ettertid ser jeg at jeg sikkert kunne brukt 2 pk sjokolademousse inni kaken og hatt 2 pk gelè på toppen .
Og gjerne hatt bær kun på toppen . Kaken ble tung og kompakt og veldig fuktig .Men utrolig god på smak.Slik såg kaken ut etter en natt i kjøleskap når kakeringen ble tatt av. Jeg ønsket å pynte kaken litt og brukte  marsipan med sjokoladesmak til å stikke ut sommerfugler med og la rundt hele kaken .Jeg brukte også sjokoladehjerter til pynt . Både marsipanen og hjertene finner du på blant annet MENY . Kaken ble servert mann , barn og mine foreldre som var på besøk . Delte meninger om kaken rundt bordet faktisk . Noen syntes den ble for fuktig og for mye kakebunn , andre syns den var saftig og god og akkurat som en kake skal være, og forsynte seg flere ganger ! :)  Smak og behag med andre ord , hehe :) 
Men kaken hadde gode smaker . Både friskt , søtt og syrlig ! 


Slik såg kaken ut inni :)

CIAO ! :))


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar