Bunn:
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
3 egg ( romtempererte)
200 g sukker
2 ts bakepulver
2 ss potetmel
Start med å piske egg og sukker til luftig eggedosis.Imens finkverner du hasselnøttene.Grovhakk valnøttene med en kniv.Tilsett potetmel og bakepulver i eggedosisen og rør godt.Vend tilslutt inn nøttene.
Ha røren i en godt smurt form,24 eller 26 cm.
Stek bunnen nederst i ovnen på175 grader i 1 time.
Avkjøl bunnen og lag sjokoladekremen.
150 g smør eller margarin
200 g lys eller mørk kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe
1 egg
100 g melis
Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i mikroen.Tilsett kaffien og rør sammen.Avkjøl litt.Pisk inn egget og melis.Sett kremen kaldt en stund før den smøres over kaken.
Ha over noen jordbærbiter eller annen frisk frukt om ønskelig.
Mmmm,dette er en skikkelig snopekake!
Prøv denne.Du vil ikke angre :)))
Oppskriften er hentet fra denne bloggen
4 kommentarer:
Hei,
kan en sløyfe kaffen? Må en eventuelt bytte den ut med f.eks. melk da?
Ikke så glad i kaffesmak i kaker :P
Det går helt fint å bytte ut kaffen med melk ja.Da får du en mildere smak på kremen :)
Hei. Jeg droppet kaffen helt, og erstattet den heller ikke med annen væske. Fikk en seig og veldig god sjokoladekrem.
Det går helt fint å droppe kaffen og ikke bruke noe væske i det hele tatt. Da ble det en seig og god sjokoladekrem :-)
Legg inn en kommentar