søndag 5. august 2012

Mimosakake

Denne uken fikk jeg låne en kakebok fra 1952 fra en eldre dame jeg besøker innimellom. Kjempespennende å lese hvordan oppskriftene var da. Noe som går igjen i oppskriftene i denne boken er bruk av kavring og mandler,både søte og bitre ..Jeg leste litt om bitre mandler på nettet , og fant ut at det ikke lenger er anbefalt å bruke i kaker siden de inneholder noe som omdannes til ett giftstoff og ved store mengder kan dette være livsfarlig.Men mange eldre oppskrifter inneholder bitre mandler. Det er forbudt å selge slike mandler i Norge , men en kan få tak i bitre mandeldråper på apoteket.
Her er oppskriften,jeg har tilsatt vaniljesukker :

3 egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør
4 ss fløte
5 dl knust kavring
2 dl malte mandler
3-4 mandeldråper
2 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis . Knus  kavringen og mal mandlene i mens.Bland sammen med bakepulver og vaniljesukker . Smelt smøret og avkjøl litt. Ha fløten i smøret.Vend inn det tørre sammen med fløte og smør. Røren helles i en godt smurt form og stekes på 200-225 grader i ca 15-20 min.Ferdig stekt og avkjøles på rist. Denne kaken bør helst stå til dagen etterpå før den spises står det i kakeboken .


Jeg har brukt en rose-stencil og drysset melis på for å pynte kaken.Hadde også på noe mandelflak.


Kaken ble veldig søt og med god mandelsmak. Tror dette er en kake som passer godt sammen med en kopp kaffe. Vil tro den smaker godt sammen med litt pisket kremfløte også.


Ha en fortsatt fortreffelig søndag alle sammen ! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar