fredag 10. august 2012

Cupcakes med boysenbærsmak

En dag jeg var å handlet , kom jeg over boysenbær - syltetøy. Det er det jammen lenge siden jeg har smakt tenkte jeg og tok en krukke med meg .Og i går fikk jeg brukt syltetøyet i en ny cupcake-oppskrift. Boysenbær er en krysning av bringebær, bjørnebær og loganbær . De veldig like bjørnebær av utseende og  har en sterk og aromatisk smak ( sitat wikipedia ) .Her er min oppskrift :

4 egg
300 g sukker
350 g mel
1 ss maizena
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker med ekte vanilje i
1 dl h- melk 
2 ss rømme
boysenbær - syltetøy

Pisk egg og sukker til eggedosis . Bland alt det tørre  sammen og ha halvparten i røren.Miks godt. Ha i resten av det tørre sammen med melken og rømmen. Rør til du har en glatt og fin røre.


Legg en liten spiseskje i bunnen av hver muffinsform.Legg så en teskje med boysenbær - syltetøy ,før du topper med en liten spiseskje røre igjen . Viktig å ikke ha for fulle former , da de vil heve seg under steking.

Stekes på 180 grader i ca 18 min .
Avkjøles på rist.


Cupcakesene er toppet med boysenbær-frosting :

120 g mykt smør
500-700 g melis
5-6 ss boysenbær syltetøy
1 ts vaniljesukker
0 , 5 dl melk

Start med å blande alt utenom syltetøyet til . Sil syltetøyet , slik at du får bort frøene og bland inn i kremen. Frostingen får en naturlig rosa farge pga boysenbærene.
Ha frostingen i en sprøytepose eller bruk en kniv og smør på med.
Jeg har brukt tipp 1M her. Pyntet med spiselig glitter og en mini - marsmallow på toppen.Cupcakesene ble levert til Hårmagi Frisørsalong som drives av min søster og en venninne i forbindelse med feiring av salongens 2 - års dag.

Jeg fikk god tilbakemeldinger fra fornøyde kunder :)

1 kommentarer:

Laila sa...

Igjen, tusen takk! :) de va knallgoe!!! :):)

Legg inn en kommentar