søndag 12. februar 2012

Oreo Dream Cake

Da er morsdagen nesten over for denne gang . Jeg har hatt en kjekk dag hjemme hos foreldrene mine sammen med min samboer og barna våre, min søster med familie og min kjære farmor og min flotte bestemor ! :)
Mamma hadde laget god middag til oss og både jeg og bestemor hadde med oss bakverk.Jeg hadde med meg to kaker , en Oreo-kake til oss mødre og en eplekake til min far og farmor som fyller år på samme dag nå til uken som kommer .
Eplekake er noe jeg lager ofte  , men Oreo- kake har jeg aldri laget før , så den var jeg litt spent på . Men den fallt i smak hos både ungene og hos oss forelde og besteforeldre . Midt i blinken for alle generasjoner med andre ord . Fikk masse skryt for kaken , og kaka , ja den er det ikke mye igjen av ! :))

Oppskriften jeg har brukt , har jeg lånt fra " det søte liv " sine sider .http://detsoteliv.no/ Kaken anbefales på det sterkeste , den er farlig god ! :) Her kommer oppskriften  : 


Bunn :

300 g oreokjeks 
100 g smør


Fyll 1 : 

200 g philadelfia kremost 
2, 5 dl melis 
3 dl kremfløte
50 g oreokjeks


Fyll 2 :

1 pk lys sjokolademousse fra Toro
3 dl melk
50 g oreokjeks
Slik gjør du :

Knus oreokjeksen med en kjevle eller ha den i en food prosessor og bland det sammen med mykt smør til det blir en jevn masse . Ha en 24 cm stor kakering og sett på et kakefat og trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Har du en bake-it easy kakeform , er den genial å bruke her . Det er en slik jeg har brukt . Da har du både fat, ring og lokk i ett ! 
Sett kjeksmassen i kjøleskapet ca 30 min .

Rør sammen kremost og melis . Pisk kremfløten og vend inn i osteblandingen , Bruk ca 2 / 3 av ostekremen og legg over kjeksblandingen .Stikk grovt hakkede kjeks ned i ostemassen . Settes på ny inn i kjøleskapet i ca 30 min . 

Pisk sammen sjokolademoussen og kald melk ( som anvist på pakken ) . Hell sjokolademoussen over osteblandingen i formen og stikk grovt hakkede kjeks nedi . Settes i kjøleskapet i ca 30 min .

Ha på resten av osteblandingen på toppen og pynt med oreokjeks og / eller sjokoladesaus . 
Jeg har også pyntet med røde hjerter laget av  candy-melts , som jeg har smeltet og hatt oppi hjerteformer . Disse trykkes ut  når de er stivnet . Veldig enkelt og veldig dekorativt syntes jeg ! :)

Her er det som er igjen av kaken . Resten blir nok spist opp før kvelden er omme ! :)))

Håper dere alle mødre der ute har hatt en strålende morsdag i dag ! 

Kakeklem fra Elin :)1 kommentarer:

Laila sa...

Trur faktisk detta e den besta kako eg har smakt EVER!!! Skjikkielig snopekaka! :)

Legg inn en kommentar