onsdag 22. februar 2012

Browniekake

Som sagt EEEELSKER vi brownie her i huset , og i går fikk jeg tak i en oppskrift fra en gammel klassevenninne av meg . Siden det fremdeles er vinterferie og rom for litt kos midt i uken , gikk jeg i gang på kjøkkenet for å prøve ut oppskriften ! Og gjett om kaken fallt i smak hos ungene og mannen !! :)) 
Her får du oppskriften :


170 g smeltet smør , 320 g sukker , 2 ts vaniljesukker , 3 egg , 100 g hvetemel , 70 g bakekakao , 1 1 / 2 ts bakepulver , 1 knivsodd salt ( kun om du bruker usaltet smør ) , evt 100 g hakka nøtter ( valgfritt ) , 1 pk ferdig vaniljekrem , jordbær eller bær etter eget ønske .Slik gjør du : 


Pisk eggene med sukker til eggedosis , bland i alt det tørre og avkjølt smør . Tilsett til slutt nøtter om du ønsker det . ( eller sjokolade - biter ) Has i en 26 cm rund kakeform eller en firkantet som jeg har brukt .
Stekes på 180 grader i  20 - 30 min .Ferdig stekt og står til avkjøling , kan settes i kjøleskap eller i frysen en 1 / 2 - 1 time . Da blir den lettere å skjære i .Vaniljekremen smøres over kaken når den er avkjølt og pyntes med bær , jeg har brukt jordbær og drysset over litt sjokoladestrøssel .Smaker helt himmelsk godt ! Er en skikkelig sommerkake egentlig , så nå sitter vi her og drømmer om sommer og sol og varme . Våren er i anmarsj og plutselig er det sommertid ! :)))Fyll opp med jordbær eller andre friske bær som bringebær eller blåbær . Jeg hadde ikke mer bær , derfor ble det slik denne gangen ! :)  
Ha en fortsatt fin  dag alle sammen <3

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar